Διατροφή

Γιατί πετάμε φαγητό στα σκουπίδια;

της Μαρίας Γληγόρη
03 Μαρτίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα πρόβλημα με πολλαπλές κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των απορριμάτων; 

Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου infographic, θα ενημερωθείτε για ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα που παρατηρείται στις σύγχρονες κοινωνίες το οποίο είναι η σπατάλη μεγάλης ποσότητας τροφίμων.

Μια από τις κύριες αιτίες που συμβάλλει σε αυτό το φαινόμενο, είναι η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με την αναγραφόμενη στη συσκευασία ημερομηνία (κατανάλωση έως και, συνιστώμενη κατανάλωση).

Επίσης, γίνεται αναφορά και σε άλλους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αυτού του προβλήματος, όπως η παρασκευή μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού από αυτήν που χρειαζόμαστε.

Κατά προσέγγιση, το ποσό της παγκόσμιας απώλειας και σπατάλης φαγητού αγγίζει το 33%-50% των παραγόμενων τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση ήτοι τα 1.3 δισεκατομμύρια μετρικών τόνων ετησίως.

Αναφέρονται χαρακτηριστικά παραδείγματα μετρήσεων του National Geographic και πως αυτά ερμηνεύονται.

Τέλος, στο infographic υπάρχουν tips για τις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να εφαρμόσει ο καθένας μας στο κομμάτι που του αναλογεί, για την αντιμετώπηση αυτού του φαινομένου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

infographic food waste full

  • Μαρία Γληγόρη
    Μαρία Γληγόρη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Γεννήθηκε στη Πάτρα και μεγάλωσε στη Κεφαλονιά. Σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας απ' όπου αποφοίτησε το Δεκέμβριο του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.