640
Διατροφή

Στιγμιαίος καφές: Απόλαυση με διαρκή οφέλη

19 Νοεμβρίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί

Ισχύουν όλα όσα έχετε ακούσει για το στιγμιαίο καφέ ή μήπως υπάρχουν και μυθοπλασίες γύρω από το όνομά του, μιας και γενικά μας αρέσει το sport της μυθοπλασίας;

Είναι γεγονός, πως όταν γνωρίσουμε τη διαδικασία παρασκευής ενός προϊόντος, από την αρχή μέχρι να φτάσει σε εμάς, είμαστε πιο σίγουροι για το τι καταναλώνουμε. Ο στιγμιαίος καφές μπορεί να μην έχει ιστορία εκατοντάδων χρόνων, όπως άλλα είδη καφέ, σίγουρα όμως έχει κατακτήσει τις καρδιές μας, μιας και αποτελεί καθημερινή μας συνήθεια. Η ευκολία στην παρασκευή του όποτε τον θελήσουμε χωρίς να χρειάζεται κάποιου είδους μηχανή, τον καθιστά μια απο τις πρώτες μας επιλογές.

Σίγουρα ακούγονται αρκετά γύρω από το όνομά του, την προέλευσή του, αλλά και την επεξεργασία του. Πόσα από αυτά όμως βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα; Στο infographic που ακολουθεί θα μάθετε όλη την αλήθεια. Θα ταξιδέψετε πίσω στον χρόνο, θα δείτε την πορεία του στιγμιαίου καφέ από τον καρπό μέχρι το ποτήρι και τέλος θα ανακαλύψετε όλα τα οφέλη που προσφέρει για την ανθρώπινη υγεία.

Στόχος μας είναι να γνωρίσετε τις ρίζες αλλά... και τον καρπό της ιστορίας μιας καθημερινής συντροφιάς που σερβίρεται ζεστή ή κρύα!Είστε έτοιμοι να έλθετε μαζί μας σε ένα ταξίδι στην ιστορία του καφέ, που μπορεί να μην είναι πολύ πίσω στο χρόνο, αλλά ξεκινά από την Ελβετία του 1938;

infographic stigmiaiou kafe

  • Σίλια Κορελή
    Σίλια Κορελή Δαιτολόγος-Διατροφολόγος

    Η Σίλια Κορελή είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος απόφοιτη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα δίνοντας τις διαιτολογικές συμβουλές της σε κάθε ενδιαφερόμενο. Εργάστηκε ώς ιατρικός επισκέπτης στην ενημέρωση για τα συμπληρώματα διατροφής και αρθρογραφεί για το mednutrition.

  • Μιχάλης Κάβδας Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    O Μιχάλης Κάβδας είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον κατάρτιση στην Αθλητική Διατροφή και την Τροποποίηση Διατροφικής Συμπεριφοράς. Συνεργάζεται με τα γυμναστήρια Holmes Place Athens ως Διατροφολόγος, με το CrossFit Coast ως αποκλειστικός Διατροφολόγος του γυμναστηρίου αλλά και προσωπικός Διατροφολόγος της αγωνιστικής ομάδας (Elite team) με πανελλαδικές και πανευρωπαϊκές διακρίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.