Συστάσεις Διατροφής

Πόσο συχνά τρώτε ψάρια/ θαλασσινά;

18 Μαρτίου 2015
24813 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Πόσο συχνά τρώτε ψάρια/ θαλασσινά;

Δημήτρης Μπερτζελέτος

Τρώω μια ή δύο φορές την εβδομάδα ψάρι/θαλασσινό. Το μια φορά είναι το συχνότερο, σπάνια συμβαίνει το δύο φορές/εβδομάδα. Συνήθως τα καταναλώνω ψητά ή βραστά.

Βάσια Μανίκα Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Life & Wellness Coach

Λατρεύω τα ψάρια, αλλά δυστυχώς δεν τα μαγειρεύω όσο συχνά θα ήθελα, επειδή μυρίζει το σπίτι. Παρ' όλα αυτά, βρίσκονται μια φορά μέσα στην εβδομάδα στο πρόγραμμα της διατροφής μου, ενώ περίπου 1-2 φορές το μήνα καταναλώνω και θαλασσινά.

Σίλια Κορελή, Δαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η αλήθεια είναι πως στην παιδική μου ηλικία ήμουν «δύσκολη» στην κατανάλωση ψαριών. Και αυτό όχι γιατί δεν μου άρεσαν γευστικά. Αντιθέτως! Το πρόβλημα μου ήταν οι αγάνες, όπως λέμε στα μέρη μου τα ψαροκόκκαλα. Δεν μου άρεσε καθόλου το καθάρισμα του ψαριού, ούτε καν η ιδέα να βρω κάποιο κοκκαλάκι την ώρα που τρώω τη μπουκιά μου. Ωστόσο, πλέον το έχω «ξεπεράσει» και καταναλώνω τουλάχιστον μία μερίδα ψαριού ή θαλασσινών την εβδομάδα.

Ηλιάννα Ηλιοπούλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Μια φορά την εβδομάδα, συνήθως τις καθημερινές, μαγειρεύω οπωσδήποτε ψάρι, το οποίο συνοδεύω με λαχανικά. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγω να φάω ψάρι ή θαλασσινά και το Σαββατοκύριακο, σε μια από τις εξόδους μου. Αγαπημένο ψάρι προς επιλογή είναι ο σολομός, αλλά μου αρέσουν εξίσου και οι σούπες από μεγαλύτερα ψάρια, όπως το κοκκινόψαρο ή ο ροφός και συνηθίζω να τις φτιάχνω, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα! Θαλασσινά δεν μπορώ να πω ότι τρώω το ίδιο συχνά, ωστόσο μου αρέσουν εξίσου πολύ οι γαρίδες και το χταπόδι, τα οποία μπορεί να καταναλώσω πιο αραιά σε συχνότητα, όπως μια φορά το μήνα.

Μαρκέλλα Συμεοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Μια αγαπημένη ομάδα από την πυραμίδα της διατροφής. Μου αρέσουν πάρα πολύ, τόσο τα ψάρια, όσο και τα θαλασσινά! Ειδικά τα δεύτερα, τα απολαμβάνω περισσότερο σε περιόδους νηστείας. Μία συνήθης εβδομάδα μου περιλαμβάνει ψάρια ή θαλασσινά περίπου 1 φορά και αυτό πετυχαίνεται με σκέψη και οργάνωση...