ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
markella symeopoylou diaitologos diatrofologos

Μαρκέλλα Συμεοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
250317 Προβολές

Σπουδές

Σπούδασα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας. Ο χώρος της διατροφής μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον και έτσι αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου και να ειδικευτώ περαιτέρω στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Εκεί έζησα για ένα χρόνο και απέκτησα το μεταπτυχιακό μου τίτλο με ειδίκευση στην Παχυσαρκία και Διαχείριση Βάρους. Στις εργασίες μου ασχολήθηκα αφενός μεν με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη σχέση τους με την κατανάλωση αλκοόλ και αφετέρου με την παιδική παχυσαρκία, ιδιαίτερα σε παιδιά με ιδιαιτερότητες. Τελευταία, απέκτησα το δίπλωμα «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής» από τη Διεθνή Ένωση Αθλητικών Διατροφολόγων (International Society of Sports Nutrition), εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις γνώσεις σου στο πεδίο.

Απασχόληση

Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Πάτρα, ως ελεύθερος επαγγελματίας, στο γραφείο Ευτροφία. Με ενδιαφέρει να δίνω όσα περισσότερα μπορώ στους ανθρώπους που ζητάνε τη βοήθειά μου, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση τους πάνω στην καλή διατροφή και την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών. Παράλληλα ασχολούμαι με την οργάνωση διατροφικών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους, περνώντας τα μηνύματα της καλής διατροφής μέσα από παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες.

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, εργάστηκα στο χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής και παράλληλα προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου σε νοσοκομείο της περιοχής (Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών "Καραμανδάνειο"). Έχω εργαστεί ως διαιτολόγος στην κοινότητα σε ένα πρόγραμμα του Δήμου Ερυμάνθου, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω ανθρώπους με περιορισμένη πρόσβαση σε ανάλογες υπηρεσίες ενώ ως εξωτερικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου βοήθησα στην συλλογή δεδομένων μία μεγάλης μελέτης γύρω από την σχέση παραγόντων της εγκυμοσύνης με την παιδική παχυσαρκία.

Κατάρτιση

Επειδή είμαι φανατικός υποστηρικτής της δια βίου μάθησης, μένω ενημερωμένη για τις εξελίξεις μέσα από ηλεκτρονικά περιοδικά, συνέδρια και ημερίδες. Παράλληλα παρακολουθώ τα σεμινάρια LLL του Ευρωπαϊκού Φορέα Εντερικής και Παρεντερικής Διατροφής (ESPEN) για την απόκτηση του αναγνωρισμένου από την ESPEN διπλώματος στην Κλινική Διατροφή καθώς και τα μαθήμα "Nutrition Coaching" από μία αμερικάνικη ομάδα διαιτολόγων, που ονομάζεται “Precision nutrition”.

Ενδιαφέροντα

Λατρεύω το να μαθαίνω καινούρια πράγματα, καθώς αυτά με τη σειρά τους μου δίνουν μία άλλη οπτική γωνία και νέες δυνατότητες σκέψης και εξέλιξης. Ασχολούμαι με το κολύμπι -το τελευταίο διάστημα πιο εντατικά- ενώ έχω ξεκινήσει σχετικά πρόσφατα και το τρέξιμο. Τέννις, βιβλίο και βόλτα το σκυλάκι μου είναι μερικά από αυτά που θα με πιάσετε να κάνω στον ελεύθερό μου χρόνο, για να γεμίσω τις μπαταρίες μου!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Ευτροφία
Μαιζώνος 52, 26221, Πάτρα
2610 220 159
Λίγα λόγια για το γραφείο

"Το Ευτροφία αποτελεί την πρώτη συνεργατική προσπάθεια δύο Διαιτολόγων στην Πάτρα με κοινό όραμα: την αλλαγή της νοοτροπίας γύρω από την διατροφή! Στα πλαίσια αυτά, το Ευτροφία προσφέρει μια πληθώρα διαιτολογικών υπηρεσιών όπως συνεδρίες για διαχείριση βάρους με άξονα την συμπεριφορική θεραπεία, δομημένες συνεδρίες για παιδιά, εγκύους και αθλητές, εργαστήρια διατροφής για παιδιά και ενήλικες, ενημερώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και πολλά άλλα. Αν και εσείς ψάχνετε για μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της διατροφής, επισκεφθείτε τώρα το eutrofia.gr και ενημερωθείτε!"