Συστάσεις Διατροφής

Η πέτσα (δέρμα) από το ψάρι παχαίνει; είναι καλό να την αφαιρούμε;

11 Μαρτίου 2013
11325 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
psaria

Το λίπος του ψαριού χαρακτηρίζεται ως "καλό" λίπος και αυτό επειδή συνίσταται κυρίως από τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά, για οποία υπάρχει πληθώρα ερευνών που υπογραμμίζουν τον ρόλο τους στην θωράκιση της υγείας του οργανισμού. Αυτό που επίσης διαφαίνεται από μελέτες, είναι ότι η πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων στην Ελλλάδα είναι χαμηλή, σε αντίθεση με τα ζωικά "κακά" κορεσμένα λιπαρά που είναι αυξημένη, συμπαρασύροντας και την συνολική πρόσληψη λιπαρών. Οπότε για το ψάρι, θα πρότεινα την αφαίρεση της πέτσας από τα ψάρια, μόνο όταν είναι τηγανητά, επειδή, το αλεύρι και το λάδι που έχει απορροφηθεί, ιδιαίτερα μετά απο τόσο υψηλή θερμική επεξεργασία, μειώνει την καρδιοπροστατευτικη δράση των ω-3 λιπαρών. Συνολικά, για τη μείωση του "κακού" λίπους, θα πρότεινα να αφαιρείτε την πέτσα από την γαλοπούλα και το κοτόπουλο, να αγοράζετε άπαχα μέρη από το χοιρινό και το μοσχάρι και να αφαιρείτε το ορατό λίπος.