Συστάσεις Διατροφής

Η διατροφή του...δρόμου

22 Μαΐου 2012
12549 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
andras pou trwei sandwich sto autokinhto

Photo source: www.bigstockphoto.com

Πολλοί άνθρωποι εργάζονται ..στο δρόμο. Ξοδεύουν πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και κατά συνέπεια βασικές λειτουργίες και διαδικασίες όπως είναι η διατροφή ακολουθούνται εκτός έδρας ή καλύτερα καθ’ οδόν. Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω έλλειψης χρόνου ή κακής χρήσης και ιεράρχησής του πολλοί αναγκάζονται να τρώνε κυριολεκτικά μέσα στο αυτοκίνητο.

Επειδή, η σωστή διατροφή απαιτεί χρόνο, ηρεμία και ευχάριστο περιβάλλον, άτομα που εξ επαγγέλματος αναγκάζονται να δουλεύουν εκτός σταθερού χώρου και «καταναλώνουν» πολλές ώρες στο δρόμο, στο αυτοκίνητο απαραίτητοι είναι οι παρακάτω χειρισμοί:

Έρευνες δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν πλήρες πρωινό καθημερινά έχουν λιγότερο βάρος, καταναλώνοντας 20-30% λιγότερες θερμίδες. Επειδή λοιπόν πολλοί από εμάς χρειάστηκε να φύγουμε από το σπίτι χωρίς να έχουμε φάει και έπρεπε να καταναλώσουμε κάποιο σνακ στο δρόμο καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τι διατροφικές επιλογές έχουμε σε μια τέτοια περίπτωση ώστε να μην παρεκτραπούμε. Για να δείτε αυτές τις επιλογές μπορείτε να μεταβείτε στο ακόλουθο Link.

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"