743
Συστάσεις Διατροφής

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα κρέατος που πρέπει να καταναλώνουμε και ποια κομμάτια να προτιμάμε;

23 Ιουνίου 2013
της Ειρήνης Χαρτερού

Η ιδανική ποσότητα κρέατος που πρέπει να καταναλώνουμε είναι 120-180 γρ. κρέατος 2 φορές την εβδομάδα. Ιδανικό είναι να καταναλώνουμε μία φορά κόκκινο κρέας και μία φορά λευκό. Μεγάλη σημασία όμως παίζει και το κομμάτι του κρέατος που επιλέγουμε.

Συγκεκριμένα:

  • Στη γαλοπούλα προτιμάμε το στήθος ,που έχει 157 θερμίδες/ 100γρ. και μόνο 3,5γρ. λίπος, ενώ το μπούτι έχει 187 θερμίδες και 7,2 γρ. λίπος.
  • Στο κοτόπουλο προτιμάμε το στήθος με 173 θερμίδες/ 100γρ. και 6,3γρ. λίπος και όχι το μπούτι με 205 θερμίδες και 9,7γρ. λίπος.
  • Στο μοσχάρι αποφεύγουμε τη λάπα (286 θερμίδες και 20,3γρ. λίπος) και προτιμάμε ποντίκι ή κιλότο που έχει 197 θερμίδες και 14γρ. λίπος, ενώ το φιλέτο έχει 205 θερμίδες και 4,1γρ. λίπος.
  • Στο χοιρινό προτιμάμε το ψαρονέφρι, που είναι το πιο νόστιμο κομμάτι (226 θερμίδες και 10,7γρ. λίπος) και ξεχνάμε τις πανσέτες (332 θερμίδες, 24,2γρ. λίπος) και τις μπριζόλες με λίπος (258 θερμίδες και 18,8γρ. λίπος).
  • Το αρνί Θεωρείται το πιο λιπαρό κρέας. Αποφεύγουμε τα παϊδάκια (423 θερμίδες και 37,2γρ. λίπος) και προτιμάμε το μπούτι (242 θερμίδες και 18γρ. λίπος).
  • Από τα κρέατα κυνηγιού, το κρέας ελαφιού, το κουνέλι και ο φασιανός είναι άπαχα, ενώ η πάπια και η χήνα έχουν πολύ λίπος.
  • Ειρήνη Χαρτερού Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Γεννήθηκε στη Ρόδο την 16/05/1986. Σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης από όπου και αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 2010 με βαθμό 7. Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο πολυδύναμο κέντρο αδυνατίσματος και ομορφιάς LIPOGEN στα Χανιά Κρήτης.

×
×