Συστάσεις Διατροφής

Τι να προσέχω όταν καταρτίζω τη λίστα για το σούπερ μάρκετ

04 Απριλίου 2014
5631 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
kalathi super market

 

Για ακόμα μια φορά με μεγάλη μου χαρά φιλοξενήθηκα απο το Αnt1 radio και τον Κωνσταντίνο Λασκαράτο για να μιλήσουμε για θέματα διατροφής. Το θέμα μας ήταν η λίστα του super market.

Το super market είναι ένας χώρος «πειρασμός». Πόσες φορές έχουμε πάει με στόχο να πάρουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και φεύγουμε με γεμάτες σακούλες; Υπάρχουν κάποια tips που θα βοηθήσουν να μείνετε μέσα στο πλάνο σας. Για αρχή ας αναγνωρίσουμε τι επιπτώσεις υπάρχουν απο μια τέτοια βόλτα στο super market. Εκτός απο οικονομικές υπάρχουν και επιπτώσεις στην υγεία. Τι πρέπει να κάνουμε όμως;

Πρίν αποφασίσετε να πάτε για ψώνια καλό είναι να φτιάξετε μια λίστα με όσα χρειάζεστε. Αφου δείτε τις ανάγκες σας και τι λείπει θα το συμπληρώσετε και αυτός θα είναι ο οδηγός για τα ψώνια σας. Έτσι μπορείτε να ξέρετε τι είναι απαραίτητο και τι περιττό, το θετικό είναι ότι δε θα ξεχάσετε κάτι που θέλετε σε καμία περίπτωση!

Ακόμα και με τη λίστα όμως, τι μας εμποδίζει απο το να «λιγουρευτούμε» κάτι;

Το λόγο εδώ θα πάρει η γλυκόζη μας. Μια πολύ καλή ιδέα πρίν πάτε για ψώνια είναι να φάτε ένα μικρό snack, με την κατανάλωση του θα ανέβει η γλυκόζη στο αίμα και θα νιώθετε χορτάτοι, αρα δε θα μπείτε τόσο εύκολα στον πειρασμό να υπερφορτώσετε το καρότσι σας.

Μεγάλη προσοχή θέλει στις προσφορές που γίνονται. Πολλές φορές παίρνετε περισσότερα απ' αυτά που χρειάζεστε και για να μη τα πετάξετε στην πορεία τα καταναλώνετε. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα φρούτα και τα λαχανικά αφού είναι τα τρόφιμα που πετάμε συχνότερα. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, υπάρχει αύξηση του βάρους των ανθρώπων γιατί γίνονται πιο οικονομικές επιλογές οι οποίες συνήθως είναι και πιο ανθυγιεινές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξηση βάρους με παρουσία δυσθρεψίας. Οπότε κάθε φορά που πάτε για ψώνια να θυμάστε το μεσογειακό μοντέλο διατροφής και να το ακολουθείτε.