ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
evaggelia panagiotopoylou diaitologos diatrofologos

Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

  • Aπόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, με βαθμό πτυχίου 7,6 (Λίαν Καλώς).
  • Διπλωματούχος Λεμφοθεραπεύτρια από τον Γαλλικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό CPEA (Drainage Lymfatique κατά Vodder).
  • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας (Proficiency Michigan Diploma).
  • Πλήρες βιογραφικό σημείωμα : https://www.linkedin.com/in/evagelia-panagiotopoulou-81269793

Απασχόληση

Δημόσιος Τομέας

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Παιδιατρικό Διαβητολογικό Τμήμα, Υπεύθυνη διαιτολογικής καθοδήγησης παιδιών με πρόσφατη διάγνωση Ινσουλινοεξαρτώμενου Διαβήτη & των οικογενειών τους.

Ιδιωτικός Τομέας

  • Ως Υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου Παραγωγής, στο χημείο του εργοστασίου «ΑΛΕΣΙΣ Μακεδονική Σφολιάτα».
  • Ως Υπεύθυνη-Επικεφαλής του Διαιτολογικού Τμήματος στο Ινστιτούτο Αδυνατίσματος BODYLINE, στην Γλυφάδα.
  • Ελεύθερος Επαγγελματίας
  • Από το 2006 έως σήμερα, διατηρεί δικό της διαιτολογικό γραφείο στην Μονεμβασιά Λακωνίας, όπου είναι και ο μόνιμος τόπος κατοικίας της.
  • Για τη χρονική περίοδο 2010-14 λειτούργησε 2ο θυγατρικό Ινστιτούτο Αδυνατίσματος στην Σπάρτη Λακωνίας.

Κατάρτιση

Δεν παραλείπει να παραβρίσκεται σε συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια του κλάδου της ή άλλων συναφών κλάδων του ενδιαφέροντός της, προκειμένου να είναι πάντα ενήμερη πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της Επιστήμης της.

Έχει πραγματοποιήσει ερευνητική επιστημονική εργασία με τίτλο: «Η Διατροφική Πρόσληψη Παιδιών με Ινσουλινοεξαρτώμενο Σακχαρώδη Διαβήτη», η οποία ανακοινώθηκε επίσημα από την ίδια στο 5ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής, που έλαβε χώρα στις 14-16/11/2002 στην Θεσσαλονίκη, με θέμα «Το Παιδί & η Διατροφή του στην Νέα Χιλιετία».

Δημοσιεύσεις - Διακρίσεις

Έχει κάνει την συγγραφή αρκετών άρθρων πάνω σε εξειδικευμένα θέματα διατροφής. Έχει διαπραγματευτεί πάνω στο ιδανικό εξατομικευμένο διαιτολόγιο διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων όπως εγκύων, παιδιών, αθλητών, ατόμων που θέλουν να αδυνατίσουν για αισθητικούς λόγους, καθώς και ασθενών με διάφορα παθολογικά νοσήματα (χρόνια ή μη, μεμονωμένες ασθένειες ή συνδυασμός νοσημάτων) και έχει γράψει διακεκριμένες διατροφικές συστάσεις για αρκετά από αυτά (Σύνδρομο α-β λιποπρωτεΐναιμίας, δίαιτα σε μορφή πουρέ για χειρουργημένους ασθενείς μετά από επεμβάσεις παχυσαρκίας, διατροφή παρκινσονικού ασθενούς, δίαιτα πριν την λήψη ιωδίου, δίαιτα επί λήψης κορτιζόνης, διατροφή επί θηλασμού που να αποκλείονται ύποπτα αλλεργιογόνα, υπερλιπιδαιμία, οστεοπόρωση, πεπτικό έλκος, υπέρταση, κοιλιοκάκη, νεφροπάθεια, καρκίνος κλπ.).

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ημερίδες με σκοπό την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού καθώς και σχολείων, πάνω σε θέματα διατροφής και έχει κάνει ομιλίες όπως «Τα Δημητριακά στην Διατροφή μας», «Παιδική Παχυσαρκία», «Το Πορτοκάλι στην Διατροφή μας», «Η Αξία του Ελαιόλαδου στην Διατροφή και στην Κουζίνα μας», «Η Νευρική Ανορεξία στα Χρόνια της Εφηβείας» κλπ. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στην ιατρική έκδοση της Ελευθεροτυπίας Ε-Ιατρικά και στον ιστότοπο του Mednutrition, το οποίο εώς σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο και εγκυρότερο ελληνικό επιστημονικό portal διατροφής.

Έχει κάνει την μετάφραση στα ελληνικά του άρθρου “Evidence-based Nutrition Principles and Recommendations for the Treatment and Prevention of Diabetes and Related Complications”, του περιοδικού Diabetes Care 25:148-198, 2002 [http://care.diabetesjournals.org/content/25/1/148.long] .

Ενδιαφέροντα

Όποτε έχει την ευκαιρία για ταξίδια δεν τη χάνει ποτέ. Η αγάπη της να γνωρίζει ξένους πολιτισμούς & κουλτούρες είναι ακόρεστη. Όπως και η αγάπη της για την μουσική. Την τελευταία 5ετία μάλιστα πειραματίζεται με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής, με αποτέλεσμα την δυναμική παρουσία της και σ' αυτόν τον χώρο με αρκετές επάξιες κυκλοφορίες σε ισχυρές δισκογραφικές εταιρίες. Η τελευταία της δημιουργική ενασχόληση είναι με το Θεατρικό Παιχνίδι που κεραυνοβόλα αγάπησε και παρακολουθεί μαθήματα συστηματικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου
Μονεμβάσια Λακωνίας
2732061118
6976697749
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το διαιτολογικό Ινστιτούτο της Ευαγγελίας Παναγιωτοπούλου βρίσκεται στην Μονεμβάσια Λακωνίας. Παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διατροφής για φυσιολογικές ή παθολογικές καταστάσεις. Κεντρικός άξονας των συνεδριών είναι η ανακατεύθυνση των διαιτωμένων σ' έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Εκτελείται σωματομέτρηση & λιπομέτρηση δωρεάν για τους πελάτες της, με σύγχρονα μέσα & εξειδικευμένα μηχανήματα, που δίνουν αποτελέσματα μεγάλης ακρίβειας. Επίσης πάρεχεται εξειδικευμένη συμπληρωματική θεραπεία ολιστικής λεμφικής αποστράγγισης & αποτοξίνωσης σώματος (Drainage Lymphatique κατά Vodder).