Συστάσεις Διατροφής

Mύθοι και αλήθειες για το hangover

09 Απριλίου 2016
1 λεπτό να διαβαστεί
Mύθοι και αλήθειες για το hangover

Photo source: www.bigstockphoto.com

Πότε το "hangover" κάνει την εμφάνιση του;

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς έχουν συνδέσει τιςεξόδους μας με την κατανάλωση αλκοόλ. Ποια είναι όμως η ασφαλής ποσότητα της κατανάλωσης αλκοόλ; Η συνιστώμενη κατανάλωση αλκοόλ σύμφωνα με τον USDA, είναι ένα ποτήρι ημερησίως για τις γυναίκες και 2 ποτήρια για τους άνδρες. Όταν όμως αυτά τα όρια ξεπερνιούνται κατά πολύ, τότε το γνωστό σχεδόν σε όλους μας "hangover" κάνει την εμφάνισή του.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Boyle, M.A. and Zyla G. (1996). Personal nutrition. Minneapolis, West Pub. Co.

Insel, P.M., Turner R.E., et al. (2006). Discovering nutrition. Sudbury, Mass.; London, Jones and Bartlett Publishers.

Swift, R. and D. Davidson. Alcohol Health & Research World, 1998; vol 22: pp 54-60.

US Department of Health and Human Services and US Department of Agriculture (HHS/USDA). Dietary Guidelines for Americans, 2005. 6th Edition, Washington, DC: U.S. Government Printing Office, January 2005.

US Department of Health and Human Services and US Department of Agriculture (HHS/USDA). Report of the Dietary Guidelines Advisory Committee on the Dietary Guidelines for Americans, 2010. Washington, DC: U.S. Government Printing Office, May 2010.

  • Μαίρη Σελανικλή
    Μαίρη Σελανικλή Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή

    Η Μαίρη Σελανικλή είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση MSc στην κλινική διατροφή. Τα τελευταία 5 έτη διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στην περιοχή του Ζωγράφου.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.