Συστάσεις Διατροφής

Τι να φάω στην παραλία;

08 Ιουλίου 2014
5562 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Τι να φάω στην παραλία;

Photo source: www.shutterstock.com

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ό,τι καλύτερο για το «άδειασμα» του μυαλού μας από τα προβλήματα που μας κατακλύζουν στην καθημερινότητά μας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα πρέπει να παραμελήσουμε τη διατροφή μας. Οι περισσότεροι από εμάς γοητευμένοι από το τοπίο που μας περικλείει στη παραλία, αφηνόμαστε και καταφεύγουμε σε σνακ υψηλών θερμίδων ξαπλωμένοι στη ξαπλώστρα, ξεχνώντας κάθε είδους φυσική δραστηριότητα. Γι' αυτό το δύσκολο στάδιο των καλοκαιρινών μας διακοπών κλήθηκα να μιλήσω στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2Fm, στον δημοσιογράφο Λασκαράτο Κωνσταντίνο.

Ποιες διατροφικές συμβουλές να ακολουθήσετε στην παραλία;

Ένα μικρό tip που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε για να μην προσλάβουμε όλες τις θερμίδες των ανθυγιεινών σνακς που υπάρχουν στην παραλία, είναι να μοιραστούμε με την παρέα μας το σνακ που θα επιλέξουμε. Αν για παράδειγμα αγοράσουμε ένα κλαμπ σάντουιτς θα μπορούσαμε να το μοιραστούμε με 3 φίλους μας και να καταναλώσουμε 300 θερμίδες αντί 1200 που είναι περίπου το ένα κλαμπ σάντουιτς. Αν καταναλώσουμε κάτι παραπάνω και ξεφύγουμε θερμιδικά, μπορούμε να κάνουμε κάποιο από τα αθλήματα της «άμμου» όπως ρακέτες, θαλάσσιο ποδήλατο, κολύμπι.

Φρούτα και λαχανικά

Βάλτε στη διατροφή σας τις καλοκαιρινές τροφές. Το θετικό με αυτές, κυρίως δε τα φρούτα και λαχανικά, είναι ότι είναι πιο γευστικά και πιο δροσιστικά και έτσι μας «εμπνέουν» να τα καταναλώσουμε. Μια καλή λύση είναι να τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτά, ώστε να πετυχαίνουμε κορεσμό και να προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από παχυντικά τρόφιμα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις διατροφικές επιλογές στην παραλία, μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημά σας στο αντίστοιχο πεδίο παρακάτω.