Οικογένεια

Πηγές βιταμινών για τα παιδιά

11 Μαρτίου 2014
14796 Προβολές
4 λεπτά να διαβαστεί
paidaki pou pinei xaroumeno xymo

Μέσα από το παρακάτω quiz θα ανακαλύψετε τις βασικότερες πηγές βιταμινών για τα παιδιά, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξή τους, όμως συχνά λαμβάνονται σε ποσότητα μικρότερη της συνιστώμενης για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανεπάρκειες, επικίνδυνες για την υγεία και την ισορροπία του παιδικού οργανισμού.

Θα βρείτε πληροφορίες για τις συχνές αλλά και τις πιο σπάνιες ελλείψεις που μπορεί να εμφανιστούν, αλλά και τους περιορισμούς στη διατροφή που μπορεί να επηρεάσουν την πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών.

Μέσα από αυτό το quiz θα βρείτε επίσης προτάσεις για έξυπνους συνδυασμούς τροφίμων, ώστε να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη δυνατή πρόσληψη σε βιταμίνες για το πρωινό του παιδιού. Θα ενημερωθείτε τέλος για τις συνέπειες που μπορεί να κρύβουν οι ανεπάρκειες σε βιταμίνες για το άνθρωπο και θα μάθετε για την ασφάλεια χορήγησης πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων στα παιδιά.

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Otten JJ, Pitzi-Hellwig J, Meyers LD. Dietary Reference Intakes: The Essential Guide to Nutrient Requirements. ΙΟΜ. http://www.nap.edu/catalog/11537.html

Keast DR,Fulgoni III VL, Nicklas TA, O'Neil CE. Food Sources of Energy and Nutrients among Children in the United States: National Health and Nutrition Examination Survey 2003–2006. Nutrients. 2013. 5, 283-301.

Cribb VL, Northstone K, Hopkins D, Emmett PM. Sources of Vitamin A in the Diets of Pre-School Children in the Avon Longitudinal Study of Parents and Children (ALSPAC). Nutrients. 2013. 5, 1609-1621.

Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD

H Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην κλινική διατροφή και Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ενώ παρέχει και διαιτολογικές υπηρεσίες στο αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Καλλιθέας.