Διατροφή

Πόσο θρεπτικό είναι το ελαιόλαδο;

08 Σεπτεμβρίου 2016
7812 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
Πόσο θρεπτικό είναι το ελαιόλαδο;

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής και αντικείμενο μελέτης για τα σημαντικά θετικά οφέλη του στην υγεία των καταναλωτών. Ανήκει στην κατηγορία των φυτικών ελαίων, δηλαδή των ελαίων που προέρχονται από σπόρους, όσπρια, καρπούς και κάποια φρούτα, και προέρχεται από τη γνωστή σε όλους μας ελιά. Πόσο θρεπτικό είναι όμως το ελαιόλαδο και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιούμε; Απαντήστε στις ερωτήσεις του quiz και ανακαλύψτε τη διατροφική αξία του ελαιολάδου.

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

European Food Information Council (EUFIC). How to choose your culinary oil. [Internet] Last modified: 02-2014 Accessed: 01-08-2016
Available at: http://www.eufic.org/article/el/page/FTARCHIVE/artid/How_to_choose_your_culinary_oil/

Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Κανόνες Εμπορίας & Επισήμανσης Ελαιολάδου 2015. [PDF]
Available at: file:///C:/Users/user/Downloads/F28908-F26306_odigos_elaiolado.pdf

Parkinson L., Keast R. Oleocanthal, a Phenolic Derived from Virgin Olive Oil: A Review of the Beneficial Effects on Inflammatory Disease. Int. J. Mol. Sci., 2014;15 (12323-12334)

  • Διονυσία Βουτσά
    Διονυσία Βουτσά Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    H Βουτσά Διονυσία είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης του medNutrition και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες σε ιδιώτες στην Αθήνα.