640
Διατροφή

Τυρί: Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει στη διατροφή μας;

28 Οκτωβρίου 2009
1 λεπτό να διαβαστεί
Τυρί: Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει στη διατροφή μας;

Photo source: www.shutterstock.com

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής του Έλληνα είναι το τυρί. Καθώς μας προσφέρει αρκετές θερμίδες και λιπαρά είναι καλό να μετριάσουμε την ποσότητά του ή τουλάχιστον να προτιμάμε τυριά με χαμηλά λιπαρά. Γι' αυτό το πολύ σημαντικό τρόφιμο κλήθηκα να μιλήσω στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2 Fm, στον δημοσιογράφο Γιάννη Ιωάννου.

Το πρώτο που ανέφερα ήταν η θρεπτική σύσταση του τυριού. Μας προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και βιταμίνες A και D, ριβοφλαβίνη, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή υγεία των μαλλιών, των οστών και των δοντιών. Ένα πολύ θρεπτικός συνδυασμός κατά την κατανάλωσή του θα ήταν με λαδερά, καθώς τους προσφέρει την πρωτεΐνη η οποία τους λείπει.

Κλείνοντας τη συζήτηση, μία ακροάτρια υπέβαλε ένα πολύ εύστοχο ερώτημα, σχετικά με το αν μπορούν τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη να το καταναλώσουν. Ίσως είναι κάτι που πολλοί δεν το γνωρίζουν. Τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να καταναλώνουν τυρί, σε μετριασμένες πάντα ποσότητες, καθώς έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη, την οποία ο οργανισμός μπορεί να πέψει.

  • Πάρης Παπαχρήστος
    Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Ο Πάρης Παπαχρήστος είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc, ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου διατηρεί ένα πολυδιαιτολογικό γραφείο στο Παγκράτι, παρέχοντας διαιτολογικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.