Δίαιτα

Διαιτολόγος είμαι, όχι θερμιδομετρητής!

21 Νοεμβρίου 2014
18804 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Διαιτολόγος είμαι, όχι θερμιδομετρητής!

Είναι αλήθεια, ότι μια διαφορά 100 θερμίδων καθημερινά, είναι ικανή σε βάθος ενός έτους να αυξήσει το βάρος σου περίπου στα 5 κιλά. Άρα, η ακρίβεια στη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο.

Πόσο ζυγίζει το φιλέτο κοτόπουλο άψητο, για να υπολογίσω τα 120 γραμμάρια ψημένου;

Αν χρειάζεται να καταναλώσεις 120 γραμμάρια κοτόπουλο, δεν θα αυξήσεις ούτε θα μειώσεις το βάρος σου αντίστοιχα, αν είναι 100 ή 140 γραμμάρια αντ' αυτού.Αν είναι 200-300 γραμμάρια προφανώς θα λάβεις περισσότερες θερμίδες. Άρα, θα πρότεινα να έχεις έναν ζυγό τροφίμων σπίτι, περισσότερο για να εκπαιδευτείς πόσο να καταναλώνεις!


Διαβάστε επίσης: Πώς θα βρεις το διαιτολόγο που σου ταιριάζει; [Δωρεάν EBOOK]


Περισσότερη προσοχή χρειάζονται οι τροφές με υψηλή θερμιδική πυκνότητα, όπως για παράδειγμα το τυρί - αν καταναλώσεις 4 αντί 2 σπιρτόκουτα, θα έχεις double score στις θερμίδες. Και σε εμάς τους Έλληνες αρέσει πολύ η φέτα.

Το πόσες θερμίδες δαπανάς από την καθημερινή σου δραστηριότητα, την οργανωμένη και περιοδική σου άσκηση, σε σύγκριση με τις θερμίδες που προσλαμβάνεις, καθορίζουν το βάρος σου.

Όσο πιο ψηλά είσαι θερμιδικά στις καύσεις σου, μάλιστα, τόσο περισσότερο απολαμβάνεις το φαγητό και την κοινωνική σου ζωή. Εκεί λοιπόν πρέπει να επικεντρωθείς!

Η σωστή διαχείριση μερίδων και η αλλαγή τρόπου ζωής, εντάσσοντας τις δραστηριότητες που σου αρέσουν, όπως βόλτες με τα πόδια, χορός, κολύμπι κ.λπ. θα σε βοηθήσουν στο να έχεις ένα φυσιολογικό βάρος. Μικρές και σταδιακές αλλαγές, θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου!

Μαρία Ζερβού
Μαρία Ζερβού Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

H Μαρία Ζερβού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον επαγγελματική εξειδίκευση (Master Practitioner) στις διατροφικές διαταραχές. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ξεκινάω Διατροφή, Έτοιμοι; Πάμε!» των εκδόσεων medNutrition. Διατηρεί αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στο Λουτράκι και συνεργασία με διαιτολογικό γραφείο στην Αθήνα.