Συστάσεις Διατροφής

Τι τρώτε για πρωινό;

της Νεκταρίας Καρακώστα
01 Ιουλίου 2015
13221 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Τι τρώτε για πρωινό;

Photo source: www.bigstockphoto.com

Εύα Τσάκου

Δεν καταναλώνω συνεχώς το ίδιο πρωινό γεύμα. Οι πιο συνήθεις επιλογές είναι: γάλα χαμηλό σε λιπαρά και δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, τοστ ή κουλουράκι θεσσαλονίκης με τυρί τύπου spread και γαλοπούλα ή πάριζα και χυμός πορτοκάλι φυσικός (φέτος έβγαλε τέλεια μικρά πορτοκαλάκια η πορτοκαλιά του κήπου), ομελέτα με μανιτάρια και χυμό ή ψωμί ολικής με μαργαρίνη και μελάκι θυμαρίσιο από το χωριό! Όταν ο καιρός ζεστάνει παίρνω γιαουρτάκι 2% και ρίχνω μέσα αποξηραμένα κόκκινα φρούτα (φράουλα, berries και σταφίδες) και 1κ.σ. σταγόνες σοκολάτας—εξαιρετικό, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Νίνα Καρκατζούλη

Μετά από αρκετούς πειραματισμούς και συνδυασμούς έχω καταλήξει στο πρωινό που μου ταιριάζει περισσότερο. Τις περισσότερες φορές της εβδομάδας επιλέγω για πρωινό: 1 ακτινίδιο, 1 φέτα ψωμί/φρυγανιά ολικής αλέσεως με μέλι ή μαρμελάδα φράουλα σπιτική από τα χεράκια της μαμάς και καφέ ελληνικό.

Κωνσταντίνα Υφαντή

Το πρωινό μου τα τελευταία χρόνια είναι σταθερό. Γιαούρτι 2% με κομμάτια φρέσκων ή αποξηραμένων φρούτων και δημητριακά. Πέραν του ότι μου αρέσει πολύ γευστικά, με « κρατάει» χορτάτη και γεμάτη ενέργεια για πολλές ώρες. Εναλλακτικά, σε περιόδους νηστείας, χρησιμοποιώ γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή φουντουκιού.

Σταυρούλα Τσατραφίλη

Το πρωινό είναι το αγαπημένο μου γεύμα και ως γνωστόν από τα πιο σημαντικά της ημέρας. Συνήθως με 2 μικρά παιδιά δεν έχω πολύ χρόνο, οπότε φροντίζω να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο σε όγκο και περιεκτικό σε θρεπτικά συστατικά. Επιλέγω πολύ συχνά το ταχίνι ή το φυστικοβούτυρο, την μπανάνα, κάποιο smoothie, αυγό, ψωμί ολικής αλέσεως και πολύσπορο, μούσλι ή κάποιο γαλακτοκομικό.

Νεκταρία Καρακώστα
Νεκταρία Καρακώστα Δημοσιογράφος M.A.