ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
stavroyla tsatrafili diaitologos diatrofologos

Σταυρούλα Τσατραφίλη

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
225663 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Σταυρούλα Τσατραφίλη
Αλκαίου 1, Μυτιλήνη

Σπουδές

Οι πρώτες μου σπουδές αφορούν στον τομέα της Αισθητικής – Κοσμητολογίας, στο ΤΕΙ της Αθήνας. Στη συνέχεια θέλησα να διευρύνω την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Γι' αυτό συνέχισα τις σπουδές μου στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, αποφάσισα να εμβαθύνω στο κομμάτι της Κλινικής Διατροφής, οπότε και ακολούθησα το αντίστοιχο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, για 2 χρόνια. Παράλληλα συμμετείχα σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα του Χαροκοπείου. Οι διατριβές μου αφορούσαν σε μελέτη διατροφικών συνηθειών σε σχέση με τον κίνδυνο εκδήλωσης οξέος ισχαιμικού συνδρόμου (μελέτη CARDIO), προπτυχιακά και στη μελέτη παραγόντων κινδύνου παιδικής παχυσαρκίας σε μαθητές της Κρήτης.

Απασχόληση

Τα τελευταία χρόνια παρέχω τις υπηρεσίες μου στο γραφείο μου στη Μυτιλήνη. Αυτές αφορούν σε κλινικά και μη περιστατικά, σε ομιλίες, σεμινάρια, αρθρογραφία και άλλα. Παράλληλα με την πρώτη ιδιότητά μου, του Αισθητικού, είναι πραγματικά μεγάλη η ικανοποίηση που παίρνεις όταν βλέπεις πώς μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την αισθητική μας είτε στο πρόσωπο, όπως γίνεται με την ακμή και την αντιγήρανση είτε στο σώμα.

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα έχω συνεργαστεί σε μεγάλα ινστιτούτα αισθητικής της Αθήνας, στο διαιτολογικό τμήμα τους και αργότερα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, Βοστάνειο. Παλιότερα έχω συμμετάσχει, στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, σε εκπαιδευτικές ομάδες σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών, όπως ο «Ερυθρός Σταυρός», το «Παίδων – Αγλαΐα Κυριακού», «Γενικό Κρατικό», «Λαϊκό» και στα ΚΑΠΗ της Αγίας Παρασκευής.

Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τον τομέα της διατροφής, όμως ξεκινάει πολύ πιο πριν, από το 1999, ως βοηθός διαιτολόγου. Φυσικά τότε τα επαγγελματικά δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά και ευτυχώς έχουν βελτιωθεί αρκετά.

Κατάρτιση

Επειδή το επάγγελμα του διαιτολόγου, όπως και τα περισσότερα δεν είναι στατικό, αλλά μέσα από τη συνεχή έρευνα συνεχώς ανακαλύπτονται και εφαρμόζονται νέες τεχνικές και μέθοδοι, οφείλουμε να είμαστε πάντα ενημερωμένοι και καταρτισμένοι. Γι' αυτό και προσπαθώ με συνεχές διάβασμα και παρακολούθηση σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων να ενημερώνομαι για όλα τα τελευταία δεδομένα.

Προσφάτως έχω παρακολουθήσει τα σεμινάρια Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά και την Παχυσαρκία από το ΚΕΑΔΔ (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών) υπό την αιγίδα του National Center of Eating Disorders της Μ. Βρετανίας. Και φυσικά η κατάρτιση συνεχίζεται...

Ενδιαφέροντα

Τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω κατά βάση στην οικογένειά μου και σε φίλους. Είμαι μητέρα 2 μικρών αγοριών και έτσι το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μου, εκτός δουλειάς, διοχετεύεται σε εκείνους. Συνήθως θα με βρείτε σε μέρη όπου μπορούν να παίξουν παιδιά. Κατά τα άλλα λατρεύω το pilates, τη μουσική, τα βιβλία και τη μαγειρική. Και όλα αυτά προσπαθούν να ενταχθούν μέσα σε μία ημέρα που έχει μόνο 24 ώρες!

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Σταυρούλα Τσατραφίλη
Αλκαίου 1, Μυτιλήνη
2251020111
Λίγα λόγια για το γραφείο

Η Σταυρούλα Τσατραφίλη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή (MSc). Παράλληλα είναι και Αισθητικός - Κοσμητολόγος. Παρέχει τις υπηρεσίες της, στο Ινστιτούτο και γραφείο της στη Μυτιλήνη και είναι επιστημονική συντάκτρια του medNutrition.