Συστάσεις Διατροφής

Εμείς οι διαιτολόγοι...

19 Μαΐου 2015
13383 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
diaitologos mprosta apo ypologisth

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το «διαιτολογικό μου ταξίδι» έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία και το βρίσκω το ίδιο συναρπαστικό με την πρώτη ημέρα, τότε που ξεκίναγε.

Αυτά τα λίγα (ελπίζω) χρόνια του «ταξιδιού μου» στην επιστήμη και εργασία πάνω στη διατροφή του ανθρώπου είναι λογικό να υπάρχουν ορισμένα συμβάντα που προκαλούν γέλιο ή και εκνευρισμό. Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και για μένα υπάρχουν μερικά (σπάνια) γεγονότα που θα τα θυμάμαι πάντα. Εδώ θα ήθελα να μιλήσω για τα πιο συνηθισμένα όμως. Παρακάτω θα προσπαθήσω να μαζέψω τις πιο συνηθισμένες φράσεις– ερωτήσεις που ακούω εν ώρα εργασίας μου ή και εν ώρα κοινωνικών και καθημερινών εκδηλώσεων. Φράσεις, που πλέον με κάνουν πια να χαμογελώ (ίσως στο παρελθόν να ήταν ενοχλητικές), φράσεις-ερωτήσεις που ..εκφράζουν πιθανές εσφαλμένες αντιλήψεις. Τέτοιες απορίες μπορεί να αναφέρονται στο τοπικό πάχος, σε αγαπημένα φαγητά των πελατών μου που πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να τα ξαναγευτούν κατά τη δίαιτα, ακόμη και τροφές για τις οποίες θέλουν να μάθουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Διαβάστε κάποιες από τις απορίες των ανθρώπων που επισκέφτηκαν το διαιτολογικό μου γραφείο στο ακόλουθο Link

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"