Συστάσεις Διατροφής

Τροφές για πιο γρήγορο μαύρισμα

της Λαμπρινής Μόσχου
14 Απριλίου 2014
11013 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Τροφές για πιο γρήγορο μαύρισμα

Photo source: www.bigstockphoto.com

Στην ουσία μιλάμε για τις  τροφές που διεγείρουν και ενισχύουν την έκκριση της χρωστικής του δέρματος, της μελανίνης και επομένως βοηθούν στο μαύρισμα. Επίσης, καλό θα ήταν να φροντίσουμε την προστασία του οργανισμού από την βλαβερή ακτινοβολία και να τον ενισχύσουμε με αντιοξειδωτικές ουσίες για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Ποιες τροφές να βάλετε στην διατροφή σας;

Τροφές με L-τυροσίνη

Η L-τυροσίνη είναι πρόδρομος της ορμόνης του θυρεοειδούς αδένα και της μελανίνης.

Βρίσκεται στα: 

  • κοτόπουλο
  • γαλοπούλα
  • ψάρι
  • σόγια
  • φυστίκια
  • αμύγδαλα
  • αβοκάντο
  • γιαούρτι
  • σουσάμι

Τροφές με β-καροτένιο

Μαζί με την L-τυροσίνη βοηθούν στο να διεγερθούν τα μελανοκύτταρα για να παραχθεί περισσότερη μελανίνη. Επίσης, οι τροφές με β-καροτένιο έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Βρίσκεται στα:

  • καρότο
  • γλυκοπατάτα
  • γλυκοκολοκύθα
  • βερίκοκα (φρέσκα και αποξηραμένα)
  • ραδίκια
  • σπανάκι
  • λάχανο
  • τοματοχυμός
  • σέσκουλα
  • γκρέιπ φρουτ
  • μάνγκο
  • μαρούλι
  • καρπούζι
  • μπρόκολο

Τροφές με βιταμίνη Ε

Είναι αντιοξειδωτική ουσία, που αυξάνει την παραγωγή της μελανίνης και παράλληλα θρέφει το δέρμα και το προστατεύει από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου και την πρόωρη γήρανση. Παράλληλα, ενισχύει τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό.

Βρίσκεται στα:

  • φύτρο δημητριακών
  • φυτικά λίπη
  • αβοκάντο
  • γαρίδες
  • ξηροί καρποί
  • γλυκοπατάτα

Τροφές με βιταμίνη C

Είναι αντιοξειδωτική ουσία για ενίσχυση του οργανισμού και του ανοσοποιητικού.

Βρίσκεται στα:

  • φρέσκα φρούτα-λαχανικά
  • εσπεριδοειδή
  • ακτινίδιο
  • πιπεριά
  • λάχανο
  • ντομάτα
  • μαϊντανός
  • κουνουπίδι
  • μπρόκολο
  • φράουλα
  • ροδάκινο

Στα δημητριακά του πρωινού σας προσθέστε πίτουρο ή βρώμη ή ακόμα και ηλιόσπορους.

Και φυσικά μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό!!!

Λαμπρινή Μόσχου
Λαμπρινή Μόσχου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος