Συστάσεις Διατροφής

Παίρνω τον προαστιακό καθημερινά και συνήθως ξυπνάω τελευταία στιγμή, τι πρωινό μπορώ να πάρω;

της Ζωής Πορφύρη
14 Νοεμβρίου 2011
12153 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
andras se treno pou koitaei ekso

Photo source: www.bigstockphoto.com

Το πρωινό είναι ένα από τα 3 κύρια γεύματα της ημέρας, καθώς ένα καλό και πλήρες πρωινό γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ημέρας. 

Ένα λάθος που γίνεται συχνά, λόγο της έλλειψης χρόνου, είναι να πιστεύουμε πως μπορούμε να παραλείψουμε το πρωινό, χωρίς συνέπειες. Με αυτόν τον τρόπο, αφήνουμε τον οργανισμό μας, ο οποίος σε όλη την διάρκεια της νύχτας έχει αδειάσει τις «μπαταρίες» του, να ξεκινήσει την ημέρα και τα τρεξίματα, χωρίς ενέργεια, με αποτέλεσμα να μην αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να εφαρμόσετε διάφορα τρικ, ώστε ο χρόνος να μην γίνει εχθρός του πρωινού. Δοκιμάστε να ετοιμάσετε το πρωινό σας από το προηγούμενο βράδυ, όπως ένα σάντουιτς ή ένα τοστ (φυτική μαργαρίνη τύπου soft, ψωμί ολικής αλέσεως, γαλοπούλα και τυρί μειωμένων λιπαρών) έτοιμο για ψήσιμο ή αφήσετε ξηρούς καρπούς να μουσκέψουν όλο το βράδυ σε ένα γιαούρτι που θα φάτε για πρωινό μαζί με ένα φρούτο ή χυμό. Ένα άλλο τρικ που μπορείτε να κάνετε είναι ‘ανταλλάξετε’ το γεύμα του πρωινού με το δεκατιανό. Έτσι ένα φρούτο ή χυμός συνοδεία ενός σνακ (ξηροί καρποί, κουλούρι, μπάρα δημητριακών, παστέλι κ.λο.) αποτελεί μια εξαίρετη πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών, για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του.

Ζωή Πορφύρη
Ζωή Πορφύρη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος