Συστάσεις Διατροφής

Πόσα γνωρίζουν οι Αθηναίοι για το μέγεθος των μερίδων;

08 Μαΐου 2014
11889 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Πόσα γνωρίζουν οι Αθηναίοι για το μέγεθος των μερίδων;

Η παρούσα ραδιοφωνική συνέντευξη δόθηκε στην εκπομπή του Γιάννη Παπαγεωργίου στον «Αθήνα 98,4 fm».

Αφορούσε στα πρώτα αποτελέσματα της καμπάνιας των μερίδων, στοιχεία που συλλέχτηκαν από την Αθήνα, πριν ενσωματωθούν αυτά της Χαλκίδας και της Κορίνθου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την επίσημη πρώτη των μερίδων, μιας και παρουσιάζονται πρώιμα στοιχεία και γίνεται ευρέως γνωστό στο κοινό η άμεση συσχέτιση του μεγέθους των μερίδων με το σωματικό βάρος!

Ποιές είναι οι συνιστώμενες μερίδες;

Σύμφωνα λοιπόν, με τις πρώτες αναλύσεις, όπως παρουσιάζονται και στο ηχητικό απόσπασμα, οι Αθηναίοι ερωτώμενοι δεν γνώριζαν ποιες είναι οι συνιστώμενες μερίδες. Κατανάλωναν διπλάσιες και τριπλάσιες ποσότητες από τις ενδεδειγμένες και συνήθιζαν να αδειάζουν όλο τους το πιάτο, ευρήματα που επιβεβαιωθήκαν από τη συλλογή και των υπόλοιπων στοιχείων.

Είναι γεγονός ότι τα συμπεράσματα αυτά έκαναν πολύ εντύπωση στην ομάδα μας. Στάθηκαν, μάλιστα, η αφορμή να μελετήσουμε πιο διεξοδικά το θέμα των μερίδων και να σχεδιάσουμε όλα τα εργαλεία για το κοινό και τον διαιτολόγο.

Ιωάννα Κατσαρόλη
Ιωάννα Κατσαρόλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει».