Συστάσεις Διατροφής

Τροφές που μας κάνουν πιο έξυπνους

09 Μαρτίου 2016
22890 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Τροφές που μας κάνουν πιο έξυπνους

Photo source: www.bigstockphoto.com

Είναι γεγονός πως η επιλογή των τροφών που κάνουμε σχετίζεται με την υγείας μας, ακόμα και με τη διάθεσή μας. Υπάρχουν όμως και τροφές που ενισχύουν τις εγκεφαλικές μας λειτουργίες και μπορούν να ενισχύσουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση, ακόμα και την αντίληψή μας και να μας κάνουν πιο... έξυπνους! Αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνουμε όλοι Αϊνστάιν, αλλά σίγουρα με το να τις εντάξουμε στη διατροφή μας, ενισχύουμε τη νοητική μας λειτουργία και βοηθούμε τον εγκέφαλό μας να λειτουργήσει στο μέγιστο.

Ποιες τροφές μας κάνουν πιο έξυπνους;

Είναι τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες ολικής άλεσης, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνη Ε, ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, χολίνη και καφεΐνη. Ιδανικές επιλογές είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και η σαρδέλα, οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το σπανάκι, το συκώτι, η μαύρη σοκολάτα και ροφήματα όπως ο καφές και το τσάι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Forma, τεύχος Φεβρουαρίου 2016.

gia mualo ksurafi fae swsta forma mag tsakou

Επίσης, μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο ακόλουθο video από το Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Εύα Τσάκου
Εύα Τσάκου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Εύα Τσάκου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Έχει εργαστεί στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας και marketing του medNutrition και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες στο νεοσύστατο διαιτολογικό της γραφείο στη Νέα Σμύρνη.