Συστάσεις Διατροφής

Πως επηρεάζει το μέγεθος του πιάτου τις ποσότητες που καταναλώνουμε

08 Φεβρουαρίου 2013
1 λεπτό να διαβαστεί

Η παρούσα ραδιοφωνική συνέντευξη δόθηκε στην εκπομπή της Φρόσω Ζαγορίτου στον «Αθήνα 98,4 fm» στα πλαίσια της παρουσίασης των πρώτων συμπερασμάτων που εξήχθησαν από τη μεγάλη έρευνα του medNutrition. Ποια είναι η συνιστώμενη μερίδα, πόσο την τηρούμε, πόσο το μέγεθος του πιάτου μας επηρεάζει τελικά το πόσο θα φάμε, ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που μου απευθύνθηκαν.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο τι σημαίνει μερίδα και πως μπορούμε εύκολα να την υπολογίζουμε, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως ότι μια μερίδα μακαρόνια αντιστοιχεί με μια σφιχτή γροθιά, μια μερίδα κρέατος με το μέσα μέρος της παλάμης κ.α. Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω να αναφέρω ότι προκειμένου να κατορθώσει κάποιος να φτάσει στις ή κοντά στις συνιστώμενες μερίδες θα πρέπει να συνοδεύει το γεύμα του με σαλάτα και να σερβίρει το φαγητό του σε μικρότερο πιάτο. Τέλος ερωτήθηκα για το ποιες είναι οι συνιστώμενες μερίδες για τα παιδιά τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να πιέζουμε ποτέ το παιδί μας να τρώει και άλλο όταν δηλώνει ότι έχει χορτάσει.

 

  • Ιωάννα Κατσαρόλη
    Ιωάννα Κατσαρόλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει».

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.