Φέτα, γραβιέρα, παραδοσιακό κασέρι, κεφαλοτύρι, μανούρι, ανθότυρο...
Ο κατάλογος είναι μακρύς, αν προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε όλα τα είδη τυριών. Η αγαπημένη αυτή τροφή, έχει την ...ταμπέλα της «απαγορευμένης», λόγω των πολλών κορεσμένων λιπαρών και των θερμίδων που περιέχει, αλλά όλα μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα ισορροπημένο διατροφικό σχήμα! Αναμφισβήτητα, η διατροφική αξία του τυριού διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος του. Επομένως, κάθε άνθρωπος, λόγω των εξατομικευμένων διατροφικών απαιτήσεων που έχει, ίσως τελικά 'ανακαλύψει' και τον τύπο τυριού που του ταιριάζει καλύτερα! Ας... ταξιδέψουμε λοιπόν σε ωραίες και ενδιαφέρουσες ποικιλίες τυριού...