Διατροφή

Ποιος τύπος τυριού μου ταιριάζει;

23 Ιουνίου 2014
15801 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
diaforoi typoi tyriwn panw se ksylo kophw kai stafyli

Photo source: www.bigstockphoto.com

Φέτα, γραβιέρα, παραδοσιακό κασέρι, κεφαλοτύρι, μανούρι, ανθότυρο...

Ο κατάλογος είναι μακρύς, αν προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε όλα τα είδη τυριών. Η αγαπημένη αυτή τροφή, έχει την ...ταμπέλα της «απαγορευμένης», λόγω των πολλών κορεσμένων λιπαρών και των θερμίδων που περιέχει, αλλά όλα μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα ισορροπημένο διατροφικό σχήμα! Αναμφισβήτητα, η διατροφική αξία του τυριού διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος του. Επομένως, κάθε άνθρωπος, λόγω των εξατομικευμένων διατροφικών απαιτήσεων που έχει, ίσως τελικά 'ανακαλύψει' και τον τύπο τυριού που του ταιριάζει καλύτερα! Ας... ταξιδέψουμε λοιπόν σε ωραίες και ενδιαφέρουσες ποικιλίες τυριού...

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

National Dairy Council 2012.Health Professional Cheese Nutrition, (http://www.nationaldairycouncil.org/Pages/Home.aspx)

Food Standards Agency, Science and Research section. Dietary surveys: http://www.food.gov.uk/science/dietarysurveys/dietsurveys/, accessed 20 November 2009

EUFIC Food Today n° 66 (2009). Ρίχνονταςμιαπιοπροσεκτικήματιάστακορεσμέναλιπαρά.www.eufic.org/article/el/page/FTARCHIVE/artid/Saturated-fat-upclose-greek/

EUFIC Review (2009). Food-Based Dietary Guidelines in Europe. www.eufic.org/article/en/page/RARCHIVE/expid/food-based-dietary-guidelines-in-europe/

EUFIC Food Today 12/2009, Τυρί: Μίαευρωπαϊκήπαράδοση.http://www.eufic.org/article/el/nutrition/salt/artid/Cheese-European-tradition-greek/

Cheese intake in large amounts lowers LDL-cholesterol concentrations compared with butter intake of equal fat content.Hjerpsted J, Leedo E, Tholstrup T, Am J Clin Nutr. 2011 Dec;94(6):1479-84. Epub 2011 Oct 26.

Selective enumeration of probiotic microorganisms in cheese. Karimi R, Mortazavian AM, Amiri-Rigi A. Food Microbiol. 2012 Feb;29(1):1-9. Epub 2011 Aug 18.

Αναστασία Κόκκαλη
Αναστασία Κόκκαλη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Αναστασία Κόκκαλη είναι Κλινικός – Διαιτολόγος. Η πολύχρονη εμπειρία της συνδυαστικά με την αγάπη της για το επάγγελμα του διαιτολόγου την καθιστούν αποτελεσματική και φυσικά υπεύθυνη στην διαχείριση καταστάσεων που χρήζουν διατροφική καθοδήγηση. Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έως και σήμερα παρακολουθεί προσωπικά και απόλυτα εξατομικευμένα τον κάθε άνθρωπο που την επισκέπτεται στο προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα. Σκοπός της είναι η σωστή διατροφή να αποτελεί έναν νέο τρόπο ζωής