Συστάσεις Διατροφής

Eνδοκοιλιακό πάχος! Τι σημαίνει για την υγεία σας;

16 Νοεμβρίου 2011
15786 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
endokoiliako lipos kai kindynos gia thn ygeia
Photo source: www.bigstockphoto.com

Ο επιπολασμός της παχυσαρκίας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στον ελλαδικό χώρο και μάλιστα η συσσώρευση ενδοκοιλιακού λίπους γίνεται όλο και πιο συχνή. Γι' αυτό το πολύ σημαντικό θέμα κλήθηκα να μιλήσω στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2Fm.


Διαβάστε επίσης: Ανακαλύψτε και δυναμώστε τους κοιλιακούς σας! [Δωρεάν EBOOK]


Ξεκινώντας τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο και συνεργάτη κ. Λασκαράτο ανέφερα τα προβλήματα που προκαλεί η κεντρική εναπόθεση λίπους- με πιο συχνά εμφανιζόμενα τις καρδιοπάθειες και τη δυσλιπιδαιμία. Γι΄αυτό και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα κορεσμένα λιπαρά που περιέχει το κρέας και τα περισσότερα γλυκά και στα trans λιπαρά που περιέχουν τα τηγανητά τρόφιμα.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον δημοσιογράφο, ήταν ότι πολλοί άνθρωποι, ενώ γνωρίζουν πως έχουν πρόβλημα υγείας λόγω του υπερβάλλοντος βάρους τους, δεν κάνουν καμία προσπάθεια μείωσής του. Εξήγησα λοιπόν ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν κάνουν εξετάσεις αίματος ώστε να διαγνωστεί και επίσημα το πρόβλημα υγείας τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, 7 στους 10 δεν γνωρίζουν ότι έχουν πρόβλημα υγείας το οποίο σχετίζεται άμεσα με το ενδοκοιλιακό πάχος.

 

Πάρης Παπαχρήστος
Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Ο Πάρης Παπαχρήστος παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς για πάνω από 15 χρόνια, συμβάλλοντας σε βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Ως πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc. έχει ευρύτερη επιστημονική γνώση, η οποία συνδυάζεται στις διαιτολογικές συνεδρίες με την προσωπική του εμπειρία.
 
Είναι ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας». Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις διαιτολογικές υπηρεσίες που παρέχει είτε στο Παγκράτι είτε αξιοποιώντας skype και viber σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χιλιάδες ανθρώπους, έχει δει τι είναι αποτελεσματικό και όχι.