Οικογένεια

Ληστεία στο βασίλειο της Σωστής Διατροφής

της Διονυσίας Βουτσά & της Χριστίνας Λαμπρινού
26 Φεβρουαρίου 2017
27939 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
lhsths

Photo source: www.bigstockphoto.com

Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν τόπο μακρινό, υπήρχε ένα ξακουστό βασίλειο, το βασίλειο της Σωστής Διατροφής. Οι υπήκοοι του βασιλείου ζούσαν ειρηνικά στον όμορφο τόπο τους υγιείς κι ευτυχισμένοι κάτω από τη φροντίδα και την προστασία της βασιλικής οικογένειας.

Η βασιλική οικογένεια αποτελούνταν από τον Bασιλιά Ενέργεια, τη Bασίλισσα Υγεία και τα πέντα πριγκιπόπουλα, τον μεγαλύτερο γιό και διάδοχο, πρίγκιπα Πρωτεϊνούλη, την πριγκίπισσα Αμυλένια, τον πρίγκιπα Γαλατούλη και τις δίδυμες πριγκίπισσες Φρουτένια και Λαχανένια, που ήταν οι μικρότερες της οικογένειας.

Η βασιλική οικογένεια ζούσε στο βασίλειο της Πυραμίδας και είχε ως κύριο μέλημα της την υγεία και την ευτυχία των υπηκόων του βασιλείου. Οι κάτοικοι του βασιλείου της Σωστής Διατροφής ζούσαν με οδηγό τους τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή και την συχνή σωματική δραστηριότητα κι έτσι κατάφερναν να είναι γεμάτοι ενέργεια και όρεξη. Ασχολούνταν με την καλλιέργεια της γης και με την εκτροφή ζώων κι ό,τι παρήγαγαν το χρησιμοποιούσαν για να γεμίζουν το καθημερινό τους τραπέζι.

Έτσι ήρεμα κυλούσαν τα πράγματα στο βασίλειο μας μέχρι που ένα πρωί ο Bασιλιάς Ενέργειας σηκώθηκε ανήσυχος από το κρεβάτι του. Δεν είχε την συνηθισμένη όρεξη που είχε τα υπόλοιπα πρωινά. Σκουντουφλώντας κατέβηκε τις σκάλες που οδηγούσαν στην κουζίνα όταν ξαφνικά ένας περιέργος θόρυβος ακούστηκε από το βασιλικό θησαυροφυλάκιο. Ο Bασιλιάς Ενέργειας αναστατωμένος φώναξε αμέσως τον πιστό του Στρατηγό Άσκηση και τη βασιλική φρουρά κι όλοι μαζί έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Μπαίνοντας στο δωμάτιο όπου βρισκόταν το θησαυροφυλάκιο, αναγνώρισαν μέσα στα σκοτάδια μια μορφή. Με το άναμμα των κεριών φάνηκε ένας άνθρωπος, βρώμικος και πολύ πολύ αδύνατος. Το χρώμα του ήταν πιο κίτρινο κι από του λεμονιού και τα χείλη του μελανιασμένα. «Κλέφτης, πιάστε τον!» φώναξε ο Στρατηγός Άσκησης κι αμέσως η βασιλική φρουρά έτρεξε να τον αιχμαλωτίσει. «Λυπηθείτε με βασιλιά μου», ψιθύρισε ο κλέφτης, μην έχοντας τη δύναμη να φωνάξει. «Ποιος είσαι και ποιος σε έστειλε εδώ;» είπε με αυστηρό ύφος ο βασιλιάς, ο οποίος είχε ξαναβρεί τη συνηθισμένη του ενέργεια. «Ένας φτωχός άνθρωπος είμαι, δεν με έστειλε κανείς. Λέγομαι Αλλαγής. Ζω πέρα από τους λόφους, στο Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο. Στον τόπο μου όλοι είμαστε πολύ δυστυχισμένοι. Μας ταλαιπωρούν αρρώστιες φοβερές και δεν έχουμε δύναμη ούτε να μιλήσουμε καλά -καλά. Τις προάλλες έμποροι πολλοί είχαν έλθει στο παλάτι. Κρύφτηκα λοιπόν απ΄ έξω, μήπως και καταφέρω να πάρω κανένα από τα καλούδια που είχαν μαζί τους, όταν άκουσα έναν έμπορο να λέει για τον τόπο σας. Για τους υγιείς κι ευτυχισμένους σας υπηκόους και για τα μυστικά που κάνουν τα μαλλιά λαμπερά και τα κόκκαλα γερά. Ο βασιλιάς μου, ο βασιλιάς Φαγανούλης, με είδε που παραμόνευα και αντί να με τιμωρήσει που ήθελα να κλέψω τον έμπορο με έβαλε να του πω όλα όσα κρυφάκουσα κι αποφάσισε ότι η μόνη λύση για να σωθούμε είναι να κλέψουμε τα μυστικά του βασιλείου σας. Λυπηθείτε με βασιλιά μου».

«Στα μπουντρούμια γρήγορα», φώναξε τότε ο Στρατηγός Άσκησης, αλλά σηκώνοντας ο βασιλιάς το χέρι είπε με ήρεμο ύφος: «Στρατηγέ μου έχετε δίκιο, αυτό θα ήταν το σωστό. Να τιμωρήσουμε τον Αλλαγή για να καταλάβει ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος. Όμως έτσι, ο λαός στο Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο θα συνεχίσει να υποφέρει. Όχι όχι, άλλο είναι το σωστό. Φρουρά! Ειδοποιήστε τη βασίλισσα Υγεία και τα πριγκιπόπουλα. Με την αυγή θα ξεκινήσουμε για το Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο. Και θα μας οδηγήσεις εσύ Αλλαγή», είπε ο βασιλιά και μεμιάς όλοι έσπευσαν να εκπληρώσουν το θέλημά του. Έτσι, ξεκινά η περιπέτεια της Βασιλικής Οικογένειας του βασιλείου της Σωστής Διατροφής: Με τους ήρωές μας να ετοιμάζονται για το μακρινό τους ταξίδι για το Ανθυγιεινό Πριγκιπάτο με οδηγό τον Αλλαγή, ώστε να διαδώσουν τα μυστικά της σωστής διατροφής.

Διονυσία Βουτσά
Διονυσία Βουτσά Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD

H Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην κλινική διατροφή και Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ενώ παρέχει και διαιτολογικές υπηρεσίες στο αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Καλλιθέας.