Κουζίνα

Το ψητό...«της Rosemary»

19 Αυγούστου 2013
4503 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Το ψητό...«της Rosemary»

Photo source: www.bigstockphoto.com

«Μεγάλες» βραδιές, μεγάλες παρέες, ψήσιμο στα κάρβουνα, μπάρμπεκιου..Εικόνες ελληνικού καλοκαιριού και χαράς. Δεν υπάρχει λόγος για άγχος (καθώς υπάρχουν λύσεις), αλλά μιας και μιλάμε για ψήσιμο έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Πρόσφατα στο Kansas State University μελετήθηκαν οι ετεροκυκλικές αμίνες (HCA’s), οι οποίες είναι καρκινογόνες ενώσεις. Πρόκειται για ενώσεις που σχηματίζονται όταν το κρέας μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό που βρέθηκε είναι ότι η προσθήκη εκχυλίσματος δεντρολίβανου (rosemary) στο βόειο κρέας μειώνει το ποσό των καρκινογόνων ενώσεων που δημιουργούνται κατά το ψήσιμο. Μπορείτε να το προσθέσετε ολόκληρο ή αλεσμένο. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις καρκινογόνες ουσίες από το ψητό κρέας, για να διαβάσετε αυτές τις συμβουλές πηγαίνετε στο ακόλουθο Link.

  • Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
    Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"