Διατροφή

Οι Νέες Τάσεις στην Κατανάλωση Λαχανικών για Extra Φρεσκάδα & Γεύση

04 Ιανουαρίου 2024
4935 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
kopela bonduelle

Αυξητική είναι η τάση στην κατανάλωση λαχανικών τον τελευταίο χρόνο, όπως έδειξε έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας Bonduelle τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2023. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.002 γυναίκες, ηλικίας 25-55, οι οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με την αγορά και κατανάλωση κατεψυγμένων λαχανικών και λαχανικών σε κονσέρβα από εκείνες και τις οικογένειες τους.

Η ανάγκη που εδώ και χρόνια έχει διαμορφωθεί για έναν καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο ότι το 54% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει αυξήσει, σε σχέση με πέρυσι, την κατανάλωση λαχανικών, ενώ την ίδια στιγμή είναι διατεθειμένο να δαπανήσει χρήματα για διατροφικά προϊόντα υψηλότερης αξίας, αρκεί να διασφαλίσει την καλύτερη και ποιοτικότερη διατροφή της οικογένειάς του.

Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ το καθημερινό πρόγραμμα των ερωτηθέντων είναι αρκετά επιβαρυμένο λόγω εργασίας, προσωπικών ή και οικογενειακών υποχρεώσεων, το 74% αυτών επιλέγει να μαγειρεύει στο σπίτι, σε καθημερινή βάση, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και από άποψη ευκολίας και πρακτικότητας.

Τις λύσεις αυτές προσφέρει η κατανάλωση τόσο κατεψυγμένων όσο και κονσερβοποιημένων λαχανικών, που σύμφωνα με την έρευνα ανέρχεται σε τουλάχιστον 5 φορές το μήνα, ενώ τα βασικά κριτήρια επιλογής είναι πρωτίστως η τιμή και η γεύση, με τα συστατικά να ακολουθούν αμέσως μετά.

bonduelle periptero

Bonduelle - Κονσερβοποιημένα & Κατεψυγμένα Λαχανικά Υψηλής Ποιότητας

Στο πλαίσιο αυτό, η Bonduelle έρχεται σαν σύμμαχος στην καθημερινότητα του Έλληνα καταναλωτή και προσφέρει μία ευρεία γκάμα κονσερβοποιημένων και κατεψυγμένων λαχανικών, υψηλής ποιότητας, πλούσια σε γεύση, χωρίς συντηρητικά και γενετικά τροποποιημένους παράγοντες, που διατηρούν όλα τα ευεργετικά διατροφικά τους συστατικά σαν να είναι φρέσκα.

Αποστολή της Bonduelle είναι να προσφέρει προϊοντικές λύσεις που εμπνέουν τον κόσμο προς μία πιο υγιεινή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά, που συνεισφέρει στην ευεξία, ενώ ταυτόχρονα προάγει τις αρχές της βιωσιμότητας και προστασίας του πλανήτη, καθ’ όλη την διάρκεια της παραγωγικής τους διαδικασίας, από το χωράφι έως το πιάτο.

Νοιαζόμαστε Φυσικά" - Οι Νέες Δράσεις της Bonduelle

Με το slogan “Νοιαζόμαστε Φυσικά” που περικλείει όλα τα παραπάνω, η Βοnduelle ξεκίνησε μία σειρά δράσεων για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη και τις ευκολίες που προκύπτουν από την κατανάλωση των προϊόντων της, που απαρτίζονται από μία ευρεία γκάμα κατεψυγμένων και κονσερβοποιημένων λαχανικών, ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών διοργανώθηκαν με τεράστια επιτυχία δύο διήμερα γευστικών δοκιμών και δωρεάν διανομής προϊόντων λαχανικών σε κονσέρβα, στις 8 -9 και 15-16 Δεκεμβρίου, στο Smart Park.

bonduelle Smart Park

Περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες του Smart Park είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Bonduelle, να δοκιμάσουν μικρο-γεύματα παρασκευασμένα επί τόπου με τα προϊόντα της, όπως σαλάτες με κινόα και ζυμαρικά με λαχανικά, αλλά και να πάρουν δείγματα από προϊόντα όπως κινόα, ρεβίθια, μαύρα φασόλια και γλυκό καλαμπόκι, καθώς και ενημερωτικά έντυπα για το πώς θα παρασκευάσουν οι ίδιοι εύκολα γεύματα με αυτά.

Οι δράσεις συνεχίζονται με τη νέα outdoor επικοινωνία της Bonduelle, σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα, η οποία και θα διαρκέσει έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Τέλος, όπως τόνισε η κα Ειρήνη Τσεβδού, Regional Sales Director MED/B.EAST της Bonduelle,

Χτίζουμε μία ολοκληρωμένη στρατηγική επικοινωνία με σκοπό να φέρουμε ακόμα πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή προϊόντα που του χαρίζουν υγεία και φρεσκάδα στην καθημερινή του διατροφή

Από την πλευρά του, ο κος Μάκης Καλτσάς, Key Account Manager της Bonduelle, συμπλήρωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται στενά με όλες τις αλυσίδες λιανικής ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να βρίσκει διαθέσιμη την πλήρη γκάμα των προϊόντων της σε κάθε supermarket.