738
Διατροφή

Λιπαρά, ο πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα της διατροφής

02 Απριλίου 2015

"Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε ή να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή, μειώνουμε σημαντικά ή κόβουμε ακόμη και εντελώς την κατανάλωση λιπαρών όλων των ειδών. Ωστόσο, καλό είναι να κατανοήσουμε ότι ο κίνδυνος δεν προέρχεται από τα λιπαρά, αλλά από την ποσότητα και την ποιότητα των τροφών που έχουμε στη διατροφή μας συνολικά.

Παρόλο που ορισμένα είδη λιπαρών σχετίζονται με την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης του αίματος και με καρδιαγγειακές παθήσεις, το πιο σημαντικό και ουσιαστικό είναι να υπάρχουν σωστές αναλογίες των λιπαρών στη διατροφή μας, με προτίμηση στα φυτικά λιπαρά. Τα Είδη των Λιπαρών είναι τα εξής..."

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο της Κλινικής Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, M.Sc., Καρδάτου Θάλειας ΕΔΩ

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Gebauer SK, Chardigny JM, Jakobsen MU, Lamarche B, Lock AL, Proctor SD, Baer DJ, 'Effects of ruminant trans fatty acids on cardiovascular disease and cancer: a comprehensive review of epidemiological, clinical, and mechanistic studies.', Adv Nutr. 2011 Jul;2(4):332-54.

  • Θάλεια Καρδάτου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μέγαρα Αττικής. Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών απ'όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2010.

×
×