738
Διατροφή

Ολική άλεση: Από την επεξεργασία στο τελικό προϊόν!

19 Απριλίου 2014
της Δήμητρας Γιαννακούλια

Τι είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης;

Τα προϊόντα ολικής άλεσης, συνυφασμένα πλέον με μια ισορροπημένη διατροφή, αποτελούν σύμμαχο στην καλή υγεία των καταναλωτών, καθώς και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Τα οφέλη τους έχουν εκθειαστεί κατά περιόδους, ενώ η γεωμετρική τους αύξηση στα καταναλωτικά ράφια αντανακλά την απήχησή τους στο κόσμο. Ενώ όμως τα καταναλώνουμε, έχουμε σκεφτεί τι ακριβώς είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης;

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

EUFIC, H δύναμη των προϊόντων ολικής άλεσης, 03/2006 : http://www.eufic.org/article/el/diet-related-diseases/diabetes/artid/whole-grains/

HEALTHGRAIN EU Integrated Project 2005–2010. Exploiting bioactivity of European cereal grains for improved nutrition and health benefits. www.healthgrain.org

  • Δήμητρα Γιαννακούλια Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Δήμητρα Γιαννακούλια, είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, με επιπλέον Kλινική Eμπειρία σε Nοσοκομεία. Εργάζεται ως υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος σε Κέντρο ιατρικής αισθητικής στην Αθήνα και είναι επιστημονικός συνεργάτης της MedNutrition.

×
×