Διατροφή

Ολική άλεση: Από την επεξεργασία στο τελικό προϊόν!

της Δήμητρας Γιαννακούλια
19 Απριλίου 2014
14463 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
andras pou krata sta xeria tou sitari

Τι είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης;

Τα προϊόντα ολικής άλεσης, συνυφασμένα πλέον με μια ισορροπημένη διατροφή, αποτελούν σύμμαχο στην καλή υγεία των καταναλωτών, καθώς και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Τα οφέλη τους έχουν εκθειαστεί κατά περιόδους, ενώ η γεωμετρική τους αύξηση στα καταναλωτικά ράφια αντανακλά την απήχησή τους στο κόσμο. Ενώ όμως τα καταναλώνουμε, έχουμε σκεφτεί τι ακριβώς είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης; Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι σημαντικές πηγές θρεπτικών συστατικών και φυτο-προστατευτικών ουσιών, οι οποίες βρίσκονται σε περιορισμένη ποσότητα στη δίαιτα των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Το σιτάρι, το καλαμπόκι, η βρώμη, το κριθάρι, η σίκαλη και το ρύζι είναι καλές πηγές ολικής άλεσης και ενθαρρύνεται να καταναλώνονται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής! 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

EUFIC, H δύναμη των προϊόντων ολικής άλεσης, 03/2006 : http://www.eufic.org/article/el/diet-related-diseases/diabetes/artid/whole-grains/

HEALTHGRAIN EU Integrated Project 2005–2010. Exploiting bioactivity of European cereal grains for improved nutrition and health benefits. www.healthgrain.org

Δήμητρα Γιαννακούλια
Δήμητρα Γιαννακούλια Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος