640
Διατροφή

Ολική άλεση: Από την επεξεργασία στο τελικό προϊόν!

της Δήμητρας Γιαννακούλια
19 Απριλίου 2014
1 λεπτό να διαβαστεί

Τι είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης;

Τα προϊόντα ολικής άλεσης, συνυφασμένα πλέον με μια ισορροπημένη διατροφή, αποτελούν σύμμαχο στην καλή υγεία των καταναλωτών, καθώς και στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Τα οφέλη τους έχουν εκθειαστεί κατά περιόδους, ενώ η γεωμετρική τους αύξηση στα καταναλωτικά ράφια αντανακλά την απήχησή τους στο κόσμο. Ενώ όμως τα καταναλώνουμε, έχουμε σκεφτεί τι ακριβώς είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης; Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι σημαντικές πηγές θρεπτικών συστατικών και φυτο-προστατευτικών ουσιών, οι οποίες βρίσκονται σε περιορισμένη ποσότητα στη δίαιτα των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Το σιτάρι, το καλαμπόκι, η βρώμη, το κριθάρι, η σίκαλη και το ρύζι είναι καλές πηγές ολικής άλεσης και ενθαρρύνεται να καταναλώνονται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής! 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

EUFIC, H δύναμη των προϊόντων ολικής άλεσης, 03/2006 : http://www.eufic.org/article/el/diet-related-diseases/diabetes/artid/whole-grains/

HEALTHGRAIN EU Integrated Project 2005–2010. Exploiting bioactivity of European cereal grains for improved nutrition and health benefits. www.healthgrain.org

  • Δήμητρα Γιαννακούλια
    Δήμητρα Γιαννακούλια Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Δήμητρα Γιαννακούλια, είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, με επιπλέον Kλινική Eμπειρία σε Nοσοκομεία. Εργάζεται ως υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος σε Κέντρο ιατρικής αισθητικής στην Αθήνα και είναι επιστημονικός συνεργάτης της MedNutrition.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.