Διατροφή

Τρανς λιπαρά κάτω από το μικροσκόπιο του διαιτολόγου

07 Δεκεμβρίου 2010
3450 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Τρανς λιπαρά κάτω από το μικροσκόπιο του διαιτολόγου

Photo source: www.shutterstock.com

Πολύ συχνά καθίζουμε τα λιπαρά στο «ειδώλιο του δικαστηρίου» χωρίς να διαχωρίσουμε ποια πραγματικά είναι «ένοχα» για την εμφάνιση διαφόρων νοσημάτων και παχυσαρκίας. Με αφορμή αυτή τη λανθασμένη αντίληψη των καταναλωτών, ήμουν καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2 Fm, για να μιλήσω για τα βλαβερά trans λιπαρά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κορεσμένα λιπαρά είναι υπεύθυνα για το υπερβάλλον βάρος μας, αλλά και για την αύξηση χοληστερόλης στο αίμα. Τα trans λιπαρά από την άλλη μεριά, όχι μόνο προκαλούν αύξηση χοληστερόλης, αλλά μειώνουν και τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL). Τέτοια λιπαρά υπάρχουν στα γλυκά, στο βούτυρο και στα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως για παράδειγμα στις σκληρές μαργαρίνες που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες.

Για περισσότερες απορίες σχετικά με τα «κακά» λιπαρά μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημά σας στο παρακάτω πεδίο.

 

  • Πάρης Παπαχρήστος
    Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Ο Πάρης Παπαχρήστος είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc, ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου διατηρεί ένα πολυδιαιτολογικό γραφείο στο Παγκράτι, παρέχοντας διαιτολογικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.