Δίαιτα

Πήρα κιλά στις γιορτές. Πώς θα τα χάσω;

31 Δεκεμβρίου 2015
30276 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
xristougenniatiko trapezi

Photo source: www.bigstockphoto.com

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων «φιλοξενήθηκα» στον ant1 και στην εκπομπή JOY, όπου μίλησα στη Μαντώ Γαστεράτου για τι άλλο πιο επίκαιρο από τα κιλά των εορτών! Οδηγός επιβίωσης μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Το γύρισμα ήταν εξωτερικό και η συνέντευξη ήταν περισσότερο μια φιλική, χαλαρή συζήτηση, όπως ακριβώς θα ταίριαζε στο στυλ της εκπομπής.

Για ποιο λόγο παίρνουμε βάρος στις γιορτές, πόσα κιλά βάζουμε, είναι εύκολο να απαλλαγούμε από αυτά ή μας κυνηγούν όλο το χρόνο, ήταν οι ερωτήσεις που «τροφοδότησαν» την κουβέντα.

Πόσα κιλά παίρνουμε τις γιορτές;

Η Μαντώ φάνηκε έκπληκτη όταν τις ανέφερα ότι μέσα σε 10 -15 ημέρες μπορούμε να δούμε τον δείκτη της ζυγαριάς να μετατοπίζεται κατά 2 μπορεί και 3 κιλά και ότι εάν δεν επανέλθουμε, οι γιορτινές συνήθειες μπορεί να καταλήξουν να γίνουν συνήθειες όλου του χρόνου!

Μιλήσαμε για τα πιο συνηθισμένα διατροφικά λάθη που κάνουμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι όπως λόγου χάρη ότι φτάνουμε νηστικοί και σηκωνόμαστε παραφουσκωμένοι! Και μετά φυσικά προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα... «Δεν πειράζει... μια φορά τον χρόνο τα τρώμε» ή «γιορτές είναι, ας φάμε».

Τι να προσέξουμε για να γλιτώσουμε θερμίδες;

Τα Χριστούγεννα όμως πέρασαν και για να μην κλαίμε πάνω από χυμένο γάλα ή μάλλον πάνω από το μισοφαγωμένο κουραμπιέ, συζητήσαμε πως μπορούμε τουλάχιστον να γλιτώσουμε θερμίδες την Πρωτοχρονιά! Μικρότερα πιάτα, καλή διαχείριση της μερίδας, σηκωνόμαστε χορτάτοι και όχι φουσκωμένοι. Και φυσικά προσέχουμε τις «γιορτινές» παγίδες... όπως τα γλυκά και το αλκοόλ. Αφού περάσουν όμως οι γιορτές και περάσαμε εμείς καλά... και το στομάχι μας καλύτερα, πως μπορούμε να ξαναμπούμε σε πρόγραμμα; Πώς;;; Συντονιστείτε!

Κανάλι: Ant1 Εκπομπή: Joy Δημοσιογράφος: Μαντώ Γαστεράτου

Ιωάννα Κατσαρόλη
Ιωάννα Κατσαρόλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει».