Λεξικό Διατροφής

Λακτόζη

05 Οκτωβρίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί

Είναι ένα είδος απλού υδατάνθρακα (υδατοδιαλυτός δισακχαρίτης) που αποτελείται από γαλακτόζη και γλυκόζη. Είναι ο κύριος υδατάνθρακας στο γάλα και αντιπροσωπεύει την κύρια πηγή ενέργειας των βρεφών μέσω του μητρικού γάλακτος. Απαντάται στο γάλα και λιγότερο στα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Σε όλο τον κόσμο, το 75% των ενηλίκων έχουν κάποιου βαθμού δυσανεξία στη λακτόζη – πρόκειται για τη συνηθέστερη μορφή δυσανεξίας. Η αυξανόμενη χρήση γάλακτος σε σκόνη στα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και η χρήση λακτόζης σε φάρμακα και διαιτητικά προϊόντα προκαλεί προβλήματα σε όσους πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.

  • Κυριακή Ποντικέρη
    Κυριακή Ποντικέρη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Κυριακή Ποντικέρη είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.