640
Λεξικό Διατροφής

Αντιοξειδωτικά

11 Οκτωβρίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί

Είναι ουσίες που έχουν την ιδιότητα να ενώνονται με τις ελεύθερες ρίζες και να τις εξουδετερώνουν. Αυτό γίνεται μετατρέποντας τις ελεύθερες ρίζες σε μη τοξικές και αβλαβείς για τον οργανισμό. Τα πιο κοινά θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτική δράση είναι οι βιταμίνες Α, C και Ε, το σελήνιο, το β-καροτένιο, το λυκοπένιο και άλλα. Τ

α τρόφιμα που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες είναι το ακτινίδιο, τα εσπεριδοειδή, η ώριμη ντομάτα, το καρότο, τα αμύγδαλα, τα φυτικά έλαια, τα όσπρια, το κόκκινο κρασί, το κρέας, το αυγό, το συκώτι, τα φρούτα. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν αντικαρκινικές, καρδιοπροστατευτικές, αντιαλλεργικές και αντιγηραντικές ιδιότητες και επιδρούν θετικά τόσο στην πνευματική, όσο και στην ψυχική υγεία.

  • Έλενα Αλετράρη
    Έλενα Αλετράρη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος RD Τεχνολόγος Τροφίμων

    Η Έλενα Αλετράρη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Τεχνολόγος Τροφίμων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, ερευνητικός επιστήμονας του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες σε ιδιωτικό γραφείο στην Λευκωσία.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.