Παχυσαρκία

Τελικά είναι τα ελληνόπουλα τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρωπης;

14 Ιουλίου 2014
12045 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
paidiki paxisarkia sthn ellada

Με αφορμή το πρόγραμμα καταγραφής φυσικής δραστηριότητας και σωματικής διάπλασης μαθητών, ήμουν καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή easy 97,2fm.

Τι δείχνουν τα νέα δεδομένα για την παιδική παχυσαρκία;

Ο καθηγητής Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκοπείου κ. Συντώσης, μίλησε για την ενθαρρυντική μικρή μείωση παιδικής παχυσαρκίας που έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκε πως 23,9% των παιδιών ήταν υπέρβαρα, 9,5% παχύσαρκα, 64% ασχολούνταν με κάποιο άθλημα, 45% με το καθημερινό παιχνίδι ενώ το 31,7% δήλωσε πως είναι προσηλωμένο στην τηλεόραση και στον υπολογιστή τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Ο ρόλος των γονέων στην παιδική παχυσαρκία

Με τη σειρά μου πρότεινα τους γονείς να προσπαθήσουν να αποκολλήσουν τα παιδιά τους από την καθιστική ζωή και να τους παροτρύνουν να ξεκινήσουν κάποιο άθλημα. Τόνισα πως ένα παχύσαρκο παιδί έχει πολλές πιθανότητες να έχει υπερβάλλον βάρος και κατά την ενήλικο ζωή του. Έτσι, καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση σωστής διατροφικής συμπεριφοράς θα έχουν οι γονείς.

Αν είστε γονέας και θελήσετε να προλάβετε την εμφάνιση παχυσαρκίας στο παιδί σας μπορείτε να συμβουλευτείτε το βιβλίο της σειράς medNutrition publications "Stop στην παιδική παχυσαρκία". Επίσης, αν θέλετε να μάθετε αν το παιδί σας έχει φυσιολογικό σωματικό βάρος επισκεφτείτε την πρωτοποριακή εφαρμογή του medNutrition.

 

Σας ενδιαφέρει επίσης: