Συστάσεις Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2013

16 Οκτωβρίου 2013
9852 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
logotypo world food day 2013

«Βιώσιμα Μοντέλα Επισιτισμού για την Ασφάλεια των Τροφίμων και τη Διατροφή μας», είναι ο τίτλος- επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής για το 2013 .Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων στην αρχή κάθε χρόνου ανακοινώνει το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής με σκοπό την κατανόηση των προβλημάτων επισιτισμού, στην αναζήτηση λύσεων για την εξάλειψη της πείνας. Σήμερα, σχεδόν 870 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται χρόνια, μας λέει ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Δημήτρης Μπερτζελέτος. Ταυτόχρονα, τα μη βιώσιμα μοντέλα επισιτισμού επιδεινώνουν το φυσικό περιβάλλον, απειλούν τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα, τα οποία είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη προσφορά τροφίμων στο μέλλον και τις επόμενες γενιές.

Η περσινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (2012) είχε θέμα: «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί – Κλειδί για τη σίτιση του κόσμου», η προπέρσινη είχε θέμα «Τιμές Τροφίμων- από την Κρίση στη Σταθερότητα». Οι ιδέες και τα θέματα που βάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός τροφίμων (FAO) είναι εξαιρετικά επίκαιρα. Τα ερωτήματα προς διερεύνηση που μπαίνουν, τίθενται προς συζήτηση δυστυχώς μόνο την ημέρα που εορτάζεται παγκοσμίως η τροφή μας (16 Οκτωβρίου).

Ποιο είναι το βιώσιμο μοντέλο επισιτισμού; Μπορεί να διορθωθεί από μια λανθασμένη, μη βιώσιμη κατάσταση;Για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα μπορείτε να μεταβείτε στο ακόλουθο Link.

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"