640
Συστάσεις Διατροφής

Οι χειρότερες συμβουλές αδυνατίσματος

10 Οκτωβρίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί
Οι χειρότερες συμβουλές αδυνατίσματος

Photo source: www.bigstockphoto.com

Αυγά τα παρεξηγημένα: Πετάξτε τους κρόκους, φάτε το ασπράδι.

Ο κρόκος του αυγού είναι υψηλός σε χοληστερόλη. Όμως, τελευταία έχει αποδειχθεί ότι η χοληστερόλη αυτή επηρεάζει ελάχιστα τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα. Τα αυγά, πέρα από χοληστερόλη περιέχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως υψηλής ποιότητας πρωτεΐνηκαι βιταμίνη D, τα οποία μάλιστα ίσως βοηθούν σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους. Μελέτες που έχουν γίνει σε διαβητικούς έχουν δείξει αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά από την υψηλή κατανάλωση αυγών (πάνω από 6 την εβδομάδα). Ωστόσο, τα συμπεράσματα αυτά είναι ακόμη συγκεχυμένα.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Rong et al, Egg consumption and risk of coronary heart disease and stroke: dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. BMJ. 2013 Jan 7;346

Tran NL et al, Egg consumption and cardiovascular disease among diabetic individuals: a systematic review of the literature. Diabetes Metab Syndr Obes. 2014 Mar 24;7:121-37

Matarese LE1 et al, Adult Weight Loss Diets: Metabolic Effects and Outcomes. Nutr Clin Pract. 2014 Dec;29(6):759-767. Epub 2014 Oct 7.

Grootveld M et al, Health effects of oxidized heated oils, Journal of food service 2006

  • Ελένη Δελβινιώτη
    Ελένη Δελβινιώτη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    H Ελένη Δελβινιώτη είναι Νοσοκομειακή Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Εργάζεται στο Τμήμα Διατροφής του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών όπου ασχολείται με τη διατροφική υποστήριξη ασθενών.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.