Συστάσεις Διατροφής

Οι χειρότερες συμβουλές αδυνατίσματος

της Ελένης Δελβινιώτη
10 Οκτωβρίου 2015
19476 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Οι χειρότερες συμβουλές αδυνατίσματος

Photo source: www.bigstockphoto.com

Αυγά τα παρεξηγημένα: Πετάξτε τους κρόκους, φάτε το ασπράδι.

Ο κρόκος του αυγού είναι υψηλός σε χοληστερόλη. Όμως, τελευταία έχει αποδειχθεί ότι η χοληστερόλη αυτή επηρεάζει ελάχιστα τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα. Τα αυγά, πέρα από χοληστερόλη περιέχουν και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως υψηλής ποιότητας πρωτεΐνηκαι βιταμίνη D, τα οποία μάλιστα ίσως βοηθούν σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους. Μελέτες που έχουν γίνει σε διαβητικούς έχουν δείξει αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά από την υψηλή κατανάλωση αυγών (πάνω από 6 την εβδομάδα). Ωστόσο, τα συμπεράσματα αυτά είναι ακόμη συγκεχυμένα.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Rong et al, Egg consumption and risk of coronary heart disease and stroke: dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. BMJ. 2013 Jan 7;346

Tran NL et al, Egg consumption and cardiovascular disease among diabetic individuals: a systematic review of the literature. Diabetes Metab Syndr Obes. 2014 Mar 24;7:121-37

Matarese LE1 et al, Adult Weight Loss Diets: Metabolic Effects and Outcomes. Nutr Clin Pract. 2014 Dec;29(6):759-767. Epub 2014 Oct 7.

Grootveld M et al, Health effects of oxidized heated oils, Journal of food service 2006

Ελένη Δελβινιώτη
Ελένη Δελβινιώτη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος