Συστάσεις Διατροφής

Τι να παρατηρήσεις στην ετικέτα των δημητριακών σου;

20 Ιανουαρίου 2016
2502 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Τι να παρατηρήσεις στην ετικέτα των δημητριακών σου;

Τα δημητριακά πρωινού έχουν κατακτήσει τη θέση τους στο διαιτολόγιο των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων, καθώς αποτελούν μία καλή επιλογή για ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια. Οι γονείς καλούνται να επιλέξουν μέσα από τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται, εκείνα που φαίνεται να ταιριάζουν καλύτερα στις διατροφικές ανάγκες του παιδιών, ώστε να λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για τη σωστή τους ανάπτυξη και υγεία. Το ίδιο απαραίτητα έχουν γίνει και στην καθημερινότητα των ενηλίκων. Δεκάδες προϊόντα, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν ξεφύγει από το απλό σνακ και έχουν γίνει πλέον «απαραίτητα» για μια ισορροπημένη διατροφή, πόσο μάλλον για κάποιον που επιθυμεί να έχει μια ισορροπημένη διατροφή ή να χάσει βάρος.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Borneo R, León AE., Whole grain cereals: functional components and health benefits., Food Funct. 2012 Feb;3(2):110-9.

Jones JM, Engleson J., Whole grains: benefits and challenges., Annual Review of Food Science and Technology. 2010 April Vol. 1: 19-40

Leidy HJ, Ortinau LC, Douglas SM, Hoertel HA. Beneficial effects of a higher-protein breakfast on the appetitive, hormonal, and neural signals controlling energy intake regulation in overweight/obese, "breakfast-skipping," late-adolescent girls. Am J Clin Nutr. 2013 Apr;97(4):677-88.

Weigle DS, Breen BA, Matthys CC, Callahan HS, Meeuws KE, Burden VR, Purnell JQ. A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in diurnal plasma leptin and ghrelin concentrations. Am J Clin Nutr. 2005 Jul;82(1):41-8.

Williams P, The Benefits of Breakfast Cereal Consumption: A Systematic Review of the Evidence Base, Adv. Nutr. 5: 636S–673S, 2014.

  • Θάλεια Καρδάτου
    Θάλεια Καρδάτου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μέγαρα Αττικής. Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών απ'όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.