743
Συστάσεις Διατροφής

Διατροφικός οδηγός για υγιεινά λιπαρά

27 Μαρτίου 2014
της Εύας Ανδρέου
Διατροφικός οδηγός για υγιεινά λιπαρά

Photo source: www.bigstockphoto.com

Τα λίπη στη διατροφή μας

Μην ξεχνάτε: Τα λιπαρά είναι μέρος της φυσιολογικής διατροφής μας! Χωρίς αυτά, η ζωή θα ήταν αδύνατη. Τα λίπη πρέπει να καλύπτουν περίπου το 25-35% των συνολικών θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά, δίνοντας προσοχή στην ισορροπία μεταξύ των διαφόρων ειδών. Το διατροφικό λίπος στην πραγματικότητα αποτελείται από ουσίες που ονομάζονται λιπίδια. Τα λιπίδια αντιπροσωπεύουν μια τάξη οργανικών ουσιών, αδιάλυτων στο νερό. Τα λιπίδια, με τη σειρά τους, αποτελούνται από τα λεγόμενα λιπαρά οξέα. Ανάλογα με τη χημική τους δομή, τα λιπαρά οξέα ταξινομούνται σε κορεσμένα, στα ακόρεστα και τα πολυακόρεστα.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Stanton, R. Good Fats, Bad Fats, Marlowe & Co. The PDR Family Guide to Nutrition and Health, Medical Economics Co. Linus Pauling Institute at Oregon State University. Reviewed by Kathleen M. Zelman, MPH, RD, LD on March 01, 2011

Monica Myklebust, M.D., Jenna Wunder, M.P.H., R.D. The Healing Foods Pyramid™ , University of Michigan, Regents of the University of Michigan - University of Michigan Integrative Medicine 2010

Cochrane Database Syst Rev. 2012 May 16;5:CD002137. Reduced or modified dietary fat for preventing cardiovascular disease. Hooper L1, Summerbell CD, Thompson R, Sills D, Roberts FG, Moore HJ, Davey Smith G.

  • Εύα Ανδρέου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Εύα Ανδρέου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται σαν Διατροφολόγος – Διαιτολόγος από το 2008 αρχικά στην Κατερίνη και έπειτα στην Αθήνα. Είναι μέλος της ομάδας του mednutrition από το 2011.

×
×