640
Συστάσεις Διατροφής

Έξυπνες επιλογές στο εστιατόριο

26 Ιανουαρίου 2016
1 λεπτό να διαβαστεί

Το φαγητό και η ευχαρίστηση που διέπει την κατανάλωσή του, συνοδεύει τον άνθρωπο από τη γέννησή του, ως η πρώτη εμπειρία και βίωμα της ζωής και ταυτίζεται με το ένστικτο της επιβίωσης. Ωστόσο, και οι σημαντικότερες στιγμές και εκδηλώσεις της ανθρώπινης ζωής είναι άμεσα συνυφασμένες με το στοιχείο του γεύματος και της θαλπωρής γύρω από τα οικογενειακά τραπέζια και των φιλικών εξόδων.

Τα τελευταία χρόνια, οι συνήθεις έξοδοι διασκέδασης σχετίζονται άμεσα, είτε με τη διαδικασία του τρώγειν, είτε με την κατανάλωση ποτού, και πλέον όλο και περισσότερα μαγαζιά κάνουν την εμφάνισή τους, παρέχοντας στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα γεύσεων.

Παράλληλα με το φαινόμενο αυτό, παρατηρείται αύξηση στο σωματικό βάρος και έξαρση της παχυσαρκίας, με αποτέλεσμα μια έντονη ανησυχία για την αντιμετώπισή της.

Ολοένα και περισσότερος κόσμος προβληματίζεται ως προς τις επιλογές που μπορεί να κάνει σε κάποια έξοδο, εξασφαλίζοντας την υγιεινή επιλογή χωρίς τη στέρηση της γεύσης ή την απομόνωση από την παρέα.

Φυσικά, πέρα από το θερμιδικό ισοζύγιο που παίζει ρόλο στην διατήρηση ή μη του σωματικού βάρους, η θρεπτική αξία και η ποιότητα της διατροφής είναι κάτι που πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει στις τελικές επιλογές που θα κάνει.

Ρεαλιστικά, η λύση δεν είναι ούτε η απομόνωση, αλλά ούτε και η αποφυγή των εξόδων. Αν μέχρι πρότινος, τα γεύματα που καταναλώνονταν εκτός σπιτιού ήταν συνήθως επιβαρυμένα σε θερμίδες ή υποβαθμισμένης ποιότητας, πλέον είναι διαθέσιμες στα εστιατόρια πιο ελαφριές και έξυπνες επιλογές. Εσείς ξέρετε τι επιλογές έχετε;

estiatorio infographic

  • Κωνσταντίνα Μούλιου
    Κωνσταντίνα Μούλιου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    H Κωνσταντίνα Μούλιου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και παρέχει υπηρεσίες διαιτολογικής υποστήριξης και διατροφικής διαπαιδαγώγησης.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.