Συστάσεις Διατροφής

Αλκοόλ και τηγανητά με μέτρο

14 Ιουλίου 2015
14691 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Αλκοόλ και τηγανητά με μέτρο

Κατανάλωση με μέτρο

Το σημαντικότερο δεν είναι να βγάλουμε από τη διατροφή μας τελείως κάποιες τροφές, αλλά να έχουμε ένα μέτρο σε όλα. Δεν χρειάζεται να στερούμαστε ούτε τα γλυκά ούτε τα αλμυρά ούτε τα τηγανητά, απλώς να τα εντάξουμε στη διατροφή στη σωστή συχνότητα και μερίδα.

Μία από τις μεγάλες μας απολαύσεις είναι τα τηγανητά τρόφιμα και με αυτό το θέμα μίλησα στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2 Fm για το τι πρέπει να προσέχουμε στην περίπτωση που τα τηγανητά είναι το αγαπημένο μας φαγητό!

Οι συνήθειες των Ελλήνων

Αγαπημένο χόμπυ των Ελλήνων αποτελούν οι φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις σε κάποιο μεζεδοπωλείο ή σε κάποια ταβέρνα όπου τα τηγανητά και τα ψητά (με λίγα λόγια υπερθερμιδογόνα) φαγητά, κυριαρχούν.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μη γίνουμε εμείς οι «σπαστικοί» της παρέας όπως πολύ χιουμοριστικά έθεσε ο κ. Ιωάννου, είναι να βάλουμε στο πιάτο μας λίγο από όλα τα καλούδια του τραπεζιού και όχι να γεμίζουμε ξανά και ξανά το πιάτο μας από λίγο. Αυτό μπορεί να μας αποπροσανατολίσει και σε συνδυασμό με την καλή παρέα να μας κάνει να ξεφύγουμε θερμιδικά.

Χρήσιμη συμβουλή!

Μία συμβουλή που έδωσα, ήταν να τρώμε τα τηγανητά που θέλουμε, αλλά να τα συνδυάζουμε με λαχανικά ή με κάποιο πρωτεϊνούχο τρόφιμο. Για παράδειγμα, μπορούμε να φάμε τηγανητά καλαμαράκια, αλλά συνδυάζοντάς τα με χόρτα ή να φάμε τηγανητές πατάτες με κάποιο ψητό θαλασσινό ή κρέας.

Πάρης Παπαχρήστος
Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Ο Πάρης Παπαχρήστος παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς για πάνω από 15 χρόνια, συμβάλλοντας σε βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Ως πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc. έχει ευρύτερη επιστημονική γνώση, η οποία συνδυάζεται στις διαιτολογικές συνεδρίες με την προσωπική του εμπειρία.
 
Είναι ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας». Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις διαιτολογικές υπηρεσίες που παρέχει είτε στο Παγκράτι είτε αξιοποιώντας skype και viber σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χιλιάδες ανθρώπους, έχει δει τι είναι αποτελεσματικό και όχι.