Συστάσεις Διατροφής

Τι μαθαίνουμε από τις διατροφικές συνήθειες των αντρών.

19 Ιουνίου 2008
12414 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
Τι μαθαίνουμε από τις διατροφικές συνήθειες των αντρών.

Photo source: www.bigstockphoto.com

Είναι γνωστό ότι οι άντρες αποκαλούν «δείπνο» ένα μπολ με φτερούγες και μια κανάτα μπίρα. Παρ’ όλ’ αυτά, έχουν και μερικές συνήθειες που μπορεί να σε βοηθούν να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις χαμηλό.

Δεν τρελαίνονται για γλυκά
Μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες λαχταρούν τα ζαχαρώδη σνακ σα φαγητό παρηγοριάς, ενώ οι άντρες γενικώς προτιμούν το κρέας. Η πρωτεΐνη στο άπαχο κρέας θα σε χορτάσει, ενώ τα γλυκά κάνουν τα επίπεδα ενέργειας να ανεβαίνουν απότομα και να πέφτουν, αφήνοντάς σε πεινασμένη.

Δεν έχουν αμνησία σχετικά με το φαγητό
Οι άντρες τείνουν να τρώνε λιγότερο το μεσημέρι αν έχουν ήδη φάει ένα σνακ, ενώ οι γυναίκες δεν αντισταθμίζουν τόσο πολύ τα τσιμπολογήματά τους, αναφέρει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Appetite. Την επόμενη φορά που θα καθίσεις στο τραπέζι, σκέψου στα γρήγορα τι έχεις φάει εκείνη τη μέρα.

Κρατούν τα συναισθήματά τους μακριά
Πηγαίνεις κατευθείαν στο ψυγείο μετά από μια άσχημη μέρα; Μια βρετανική έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναζητούν τροφές υψηλές σε σάκχαρα και λίπη σε ώρες στρες από τους άντρες συναδέλφους τους. Την επόμενη φορά που το ψυγείο σου κλείσει το μάτι, βγες καλύτερα έξω για ένα αναζωογονητικό περίπατο.

Δε ταλαιπωρούν τον εαυτό τους επειδή απέτυχαν
Μετά από ένα παραστράτημα, οι γυναίκες είναι πιθανό να απαλύνουν τις ενοχές τους με περισσότερο φαγητό, ενώ οι άντρες αρχίζουν εκ νέου τις υγιεινές συνήθειές του. Μίκρυνε λοιπόν το χάσμα μεταξύ των φύλων και μείνε μακριά από τα μπισκότα.

Απολαύσεις φιλικές προς… τη μέση
Δεσμευτήκατε μεταξύ σας είτε έχετε παραπάνω κιλά είτε είστε λεπτοί – δεν προτιμάτε όμως το δεύτερο; Κάνε κάποιες αλλαγές σε μερικά από τα αγαπημένα του σνακ, προτείνει ο Κέρι Γκλάσμαν, R.D., συγγραφέας του The Snack Factor Diet και θα φτάσετε κι οι δυο στους στόχους σας.

Λατρεύει… τα νάτσος
(569 θερμίδες, 30 γρ. λιπαρά)
Κάν’ τα πιο υγιεινά Ψέκασε δύο τορτίγιας ολικής αλέσεως με αντικολλητικό σπρέι ή ελαιόλαδο και ψήσε στους 180ο C για 10 λεπτά. Ρίξε πάνω από την καθεμία ¼ φλιτζάνι σάλτσα, μαύρα φασόλια και 30 γρ. τυρί τσένταρ χαμηλό σε λιπαρά.
(264 θερμίδες, 5 γρ. λιπαρά ανά τορτίγια)
Γλιτώνεις 304 θερμίδες, 25 γρ. λιπαρά

Λατρεύει το παγωτό σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και φρούτα
(300 θερμίδες, 18 γρ. λιπαρά)
Κάν’ το πιο υγιεινό Χτύπησε στο μίξερ τρεις ώριμες μπανάνες μέχρι να γίνουν μείγμα και βάλ’ το στην κατάψυξη μέχρι να αποκτήσει υφή παγωτού. Μοίρασέ το σε δύο μπολ και γαρνίρισε με 2 κουταλιές της σούπας ελαφριά κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά της σούπας το καθένα με κομματάκια σοκολάτας και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
(216 θερμίδες, 10 γρ. λιπαρά)
Γλιτώνεις 84 θερμίδες, 8 γρ. λιπαρά

Λατρεύει… το τηγανητό κοτόπουλο
(431 θερμίδες, 26 γρ. λιπαρά)
Κάν’ το πιο υγιεινό Ανακάτεψε ψίχουλα ψωμιού ολικής αλέσεως (ή θρυμματισμένα κορν-φλέικς), αλάτι, πιπέρι και μια δόση πάπρικα. Βούτηξε το στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα σε ασπράδι αβγού και πασπάλισέ το με το μείγμα του ψωμιού. Ψήσε στους 180ο C για 25 λεπτά. Γύρισέ το και ψήσε για ακόμα 20 λεπτά ή μέχρι να έχει ψηθεί παντού. Φτάνει για δύο μερίδες.
(194 θερμίδες, 8 γρ. λιπαρά)
Γλιτώνεις 237 θερμίδες, 18 γρ. λιπαρά

Αβραάμ Κάζης
Αβραάμ Κάζης Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13/05/1977. Σπούδασε στο Tμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε στις 07/2001 με βαθμό 8,3. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην κατεύθυνση Κλινικής Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στις 10/2003, με βαθμό 8,8. Η πρακτική του άσκηση έγινε στα εξής νοσοκομεία των Αθηνών: Σισμανόγλειο, Ερυθρός Σταυρός, Γεννηματάς, Λαικό, Παίδων Αγία Σοφία και Παίδων Αγλαία Κυριακού. Συγγραφέας του βιβλίου "Περιμένοντας τον πελαργό - Διατροφή στην εγκυμοσύνη" των εκδόσεων medNutrition.