Κουζίνα

Δεν είναι μόνο η μπριζόλα για ψήσιμο!

της Γεωργίας Πετρακη
12 Μαΐου 2014
5115 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Δεν είναι μόνο η μπριζόλα για ψήσιμο!

Photo source: www.bigstockphoto.com

Σχάρα και κρέας πάνε μαζί

Οι πρώτες συνταγές που πάνε στο μυαλό όταν μας ρωτήσουν για αγαπημένα μας φαγητά στα κάρβουνα είναι σίγουρα το κρέας. Οι κυριακάτικες μπριζόλες, τα μπιφτέκια, τα κεμπάπ, τα παϊδάκια και πηγαίνοντας σε πιο εορταστικές ιδέες, το σουβλιστό αρνί.

Το κοτόπουλο έχει επίσης την τιμητική του, είτε ολόκληρο είτε σε παϊδάκια, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες αυτών που προσέχουν περισσότερο τη διατροφή τους.

Ακόμη πιο σπάνιες επιλογές είναι το κουνέλι και ο λαγός, μιας και η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε λίπος έχει σαν αποτέλεσμα να στεγνώνει εύκολα το κρέας και να απαιτεί μεγαλύτερη μαεστρία.

Συνεχίζοντας στην κατηγορία κρέας... συχνά πάνω στην σχάρα καταλήγουν λουκάνικα και άλλα κρεατοσκευάσματα.

 

  • Γεωργία Πετράκη
    Γεωργία Πετράκη Διαιτολόγος - Διαιτολόγος