640
Διατροφή

10 λόγοι για να τρως Κρόκο Κοζάνης

13 Απριλίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί
  1. Θεωρείται ένας από τους καλύτερουςποιοτικάκρόκους σε παγκόσμια κλίμακα. 
  2. Κατατάσσεται ως μια από τις ελληνικές υπερτροφές (superfoods), εξαιτίας της εξαιρετικής του σύνθεσης. 
  3. Αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστατεύει την υγεία της καρδιάς και των αγγείων. 
  4. Δρα ως θεραπευτικό μέσο κατά της κατάθλιψης. 
  5. Εκχυλίσματα που προκύπτουν από τον κρόκο έχει φανεί πως διαθέτουν αντιυπερτασικέςιδιότητες (μελέτες σε πειραματόζωα). 
  6. Κατανάλωση 30mg καθημερινά βρέθηκε ότι συμβάλλει θετικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης συγκρινόμενος είτε με ψευδοφάρμακο (placebo) είτε με κάποιο αντικαταθλιπτικό φάρμακο. 
  7. Βοηθά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ. 
  8. Εικάζεται ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της συχνότητας του τσιμπολογήματος σε υπέρβαρους, λόγω της πρόκλησηςκορεσμού. 
  9. Ενδέχεται να βοηθά και άντρες με στυτικήδυσλειτουργία, χωρίς να είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο. 
  10. Στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική απελευθερώνει όμορφα αρώματα, αναδεικνύει τη γεύση και χαρίζει ιδιαίτερο χρώμα.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Γνωρίστε τα ελληνικά super foods", Κωνσταντίνος Ξένος & Αστερία Σταματάκη, Εκδόσεις Διόπτρα

  • Ηλιάνα Ηλιοπούλου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Η Ηλιοπούλου Ηλιάνα είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc) στην κλινική διαιτολογία. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο δικό της γραφείο στο Περιστέρι παρέχοντας διατροφική υποστήριξη σε υγιείς αλλά και σε ασθενείς, ενώ παράλληλα συμμετέχει και σε διάφορες δράσεις ως συνεργάτης του Mednutrition.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.
×
×