Διατροφή

Παχαίνουν οι σούπες; Τι υλικά να προσθέτω;

06 Οκτωβρίου 2009
698 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Παχαίνουν οι σούπες; Τι υλικά να προσθέτω;

Photo source: www.bigstockphoto.com

Δεν υπάρχει φαγητό που παχαίνει, απλά είναι η ποσότητα του φαγητού που προσθέτει επιπλέον θερμίδες στη διατροφή μας, άρα και περιττά κιλά. Γενικότερα, οι σούπες μπορεί να είναι χαμηλές σε θερμίδες και λίπος και να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αφού είναι πολύ χορταστικές. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο αφού αυτά προσθέτουν θερμίδες στη σούπα. Οι σούπες που γίνονται με κρέας, κρέμες, τυριά και αυγά έχουν σαφώς περισσότερες θερμίδες και λίπος από τις σούπες που γίνονται με ντομάτα και λαχανικά. Ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται, σούπες μπορούν να αποτελέσουν κυρίως πιάτο ή ελαφρύ σνακ σε μια ισορροπημένη διατροφή.

  • Νικολέττα Ντορζή
    Νικολέττα Ντορζή Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc., RD

    Η Νικολέττα Ντορζή είναι Κλινική Διαιτολόγος με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (Msc) στην Κλινική Διαιτολογία που ασχολείται με διάφορες ασθένειες και με πολύχρονη πείρα σε παιδική παχυσαρκία. Εργάζεται ως ιδιώτης κλινική διαιτολόγος και παράλληλα εργάζεται σαν εκπαιδεύτρια του τμήματος διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.