ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
stamoulia kokkovoy diaitologos

Σταμουλία Κοκκοβού

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
10362 Προβολές

Σπουδές

Είμαι τελειόφοιτη στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Ακόμη, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, φοίτησα στο τμήμα Dietetics and Nutrition του Polytechnic Institute of Braganza. Αφού ολοκληρώσω τις προπτυχιακές μου σπουδές, θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω, είτε σ’ έναν ευρύτερο επαγγελματικό χώρο, είτε μέσω περαιτέρω πανεπιστημιακής μόρφωσης.

Απασχόληση

Η πρώτη μου επαγγελματική επαφή με το χώρο της διαιτολογίας είναι ως μέλος της επιστημονικής ομάδας του medNutrition, του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο. Μέσα από αυτό έχω τη δυνατότητα να ενημερώνομαι σχετικά με τα τελευταία δεδομένα που αφορούν τη διατροφή, καθώς και να συνεργάζομαι με ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν.

Είναι σημαντική για μένα η διατροφική ενημέρωση του κοινού και έχω τη χαρά να αρθρογραφώ σε ηλεκτρονική (άρθρα, infographic), αλλά και σε έντυπη μορφή (περιοδικό « Ευεξία και Διατροφή» του ΕΛΙΓΑΣΤ).

Κατάρτιση

Mέσα από την πρακτική άσκηση που παρείχε το προπτυχιακό μου, εργάστηκα στις κλινικές του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", όπου παρακολούθησα περιστατικά, κυρίως διαβήτη, παχυσαρκίας, καρκίνου και κυστικής ίνωσης σε παιδιά και εφήβους. Ακόμα, ήρθα σε επαφή με το ρόλο του διαιτολόγου στη βιομηχανία τροφίμων μέσω της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων FRESH ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΑΒΕΕ.

Ενδιαφέροντα

Λατρεύω τα ταξίδια και στόχος μου είναι κάθε φορά ένας νέος προορισμός! Μου αρέσει ο παραδοσιακός χορός και τελευταία έχω ξεκινήσει να δοκιμάζω εντελώς διαφορετικά είδη χορού. Αγαπώ να περπατάω στο κέντρο της Αθήνας και να ανακαλύπτω νέα μέρη κρυμμένα σε γνωστούς δρόμους.