Διατροφή

Προσέχεις τη διατροφή σου; Τα κρημ κράκερς είναι ο σύμμαχος που ψάχνεις!

07 Νοεμβρίου 2019
1065 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
prosexeis-ti-diatrofi-sou-ta-krim-krakers-einai-o-symmaxos-pou-psaxneis

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί τι εύκολο και ελαφρύ θα μπορούσες να πάρεις στη δουλειά για σνακ ή να καταναλώσεις πριν και μετά τη γυμναστική; Πόσες φορές ξέμεινες από ιδέες για ένα θρεπτικό και ταυτόχρονα γρήγορο βραδινό; Πιστεύω πως η απάντηση είναι πολλές...

Η λύση σε αυτούς τους διατροφικούς προβληματισμούς έρχεται με την επιλογή των κρημ κράκερς που μπορείς να τα εντάξεις με διάφορους τρόπους στην καθημερινή σου διατροφή, αφού αποδίδουν γύρω στις 45 θερμίδες ανά τεμάχιο.

Ποια η θρεπτική τους αξία;

Το βασικό συστατικό τους είναι το σιτάρι, για αυτό αποτελούν μια καλή πηγή ενέργειας στον οργανισμό. Ανάμεσα στις επιλογές υπάρχουν κρημ κράκερς σίτου για όσους θέλουν μια κλασική γεύση, ολικής άλεσης για όσους επιθυμούν να εντάξουν περισσότερες φυτικές ίνες στο διαιτολόγιό τους, αλλά και χωρίς ζάχαρη.

Συνδυάζοντας τα κρημ κράκερς με μια πηγή πρωτεΐνης, αλλά και μια πηγή καλών λιπαρών, έχεις ένα ολοκληρωμένο θρεπτικό σνακ!

Ποια τα οφέλη κατανάλωσης σνακ;

  • Καλύτερος έλεγχος της πείνας, που επιτυγχάνεται καλύτερα από ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες

  • Διατήρηση της ευγλυκαιμίας, όταν το σνακ αποτελείται και από πηγή υδατανθράκων

  • Η επιλογή ενός θρεπτικού σνακ ανάμεσα στα κύρια γεύματα, αποτρέπει από μία επιλογή πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά

Σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας πολλές φορές δε σου επιτρέπουν να μπεις στην κουζίνα για ώρες. Σου έχω λοιπόν εδώ, νόστιμες και έξυπνες επιλογές για τις διάφορες ώρες της μέρας, γλυκές ή αλμυρές ανάλογα με τις επιθυμίες σου!

  1. Σνακ στο γραφείο: Μπορείς να επιλέξεις κρημ κράκερς με τυρί κότατζ, αγγούρι και άνηθο. Είναι ένα σνακ χαμηλό σε θερμίδες και οι υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες του τυριού θα σε κρατήσουν χορτάτο για αρκετή ώρα.
  2. Σνακ για μετά τη γυμναστική: Επίλεξε τα κρημ κράκερς και συνδύασε τα με ένα αυγό και μια φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά. Μισή ώρα μετά το τέλος της άσκησης καλό είναι να γίνει κατανάλωση ενός σνακ που να περιέχει τόσο πρωτεΐνες, όσο και υδατάνθρακες. Οι πρωτεΐνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπλήρωση του μυϊκού ιστού και οι υδατάνθρακες για την αναπλήρωση του γλυκογόνου στους σκελετικούς μύες.
  3. Απογευματινό σνακ, μια γλυκιά επιλογή: Επάλειψε τα κρημ κράκερς με ταχίνι, μέλι και κανέλα και έχεις δημιουργήσει ένα γλυκό θρεπτικό αποτέλεσμα. Προσθέτοντας ταχίνι και μέλι αυξάνεις την πρωτεϊνική πρόσληψη και προσλαμβάνεις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καθώς και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.
  4. Ελαφρύ βραδινό: Δημιούργησε μια εναλλακτική επιλογή του ελληνικού ντάκου. Χρησιμοποίησε ως βάση τα κρημ κράκερς ολικής άλεσης, πρόσθεσε τοματίνια, φέτα, ελιές και ρίγανη. Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει, καθώς μόλις δημιούργησες ένα νόστιμο και πλήρες βραδινό. Οι πρωτεΐνες του τυριού και οι σύνθετοι υδατάνθρακες των κρημ κράκερς σου προκαλούν υψηλό αίσθημα κορεσμού, ενώ τα τοματίνια και οι ελιές συμβάλλουν με τα αντιοξειδωτικά τους συστατικά.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Chapelot D. The Role of Snacking in Energy Balance: a Biobehavioral Approach. American Society for Nutrition. 1 December 2010; 10.3945/jn.109.114330

Hess, J. M., Jonnalagadda, S. S., & Slavin, J. L. (2016). What is a snack, why do we snack, and how can we choose better snacks? A review of the definitions of snacking, motivations to snack, contributions to dietary intake, and recommendations for improvementAdvances in Nutrition, 7(3), 466-475.

Fuller, S., Beck, E., Salman, H. and Tapsell, L. (2016). New Horizons for the Study of Dietary Fiber and Health: A Review. Plant Foods for Human Nutrition, 71(1), pp.1-12.

Kerksick, C., Harvey, T., Stout, J., Campbell, B., Wilborn, C., Kreider, R., Kalman, D., Ziegenfuss, T., Lopez, H., Landis, J., Ivy, J. and Antonio, J. (2008). International Society of Sports Nutrition position stand: Nutrient timing. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 5(1).

Paddon-Jones, D., Westman, E., Mattes, R., Wolfe, R., Astrup, A. and Westerterp-Plantenga, M. (2008). Protein, weight management, and satiety. The American Journal of Clinical Nutrition, 87(5), pp.1558S-1561S.