Άλλες Παθήσεις

Αλτσχαϊμερ, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε και διατροφικά

21 Σεπτεμβρίου 2012
3519 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
skismeno xarti pou sxhmatizei proswpo

Photo source: www.bistockphoto.com

Στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ (Alzheimer) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και της Πολιτείας. Η νόσος Αλτσχάιμερ «χτυπά» περισσότερο στις αναπτυγμένες κοινωνίες, λόγω αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης. Είναι μια εκφυλιστική πάθηση που προκαλεί άνοια, πλήθος διαταραχών. Οδηγεί σε αποδιοργάνωση και διαταράσσει τις νοητικές και άλλες λειτουργίες του εγκεφάλου. Είναι μια πάθηση που προκαλεί φόβο, καθώς η εξέλιξή της είναι οδυνηρή. Σίγουρα είναι δυσάρεστο να βλέπει κανείς αγαπημένα πρόσωπα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να επιτελέσουν βασικές ανάγκες τους. Στη χώρα μας υπολογίζονται στα 200.000 άτομα που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η διατροφή παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ, ενώ φαίνεται ότι ακόμα και σε άτομα που πάσχουν η καλή διατροφή μπορεί να επιβραδύνει την προοδευτική επιδείνωση των πνευματικών δυνατοτήτων του ασθενή.

Κανένα άλλο οργανικό σύστημα στον οργανισμό δεν έχει τόσο μεγάλη και άμεση εξάρτηση από την συνεχή παροχή θρεπτικών συστατικών από το ΚΝΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα) όσο ο εγκέφαλος. Παρολα αυτά υπάρχουν διατροφικά όπλα κατά του Αλτσχάιμερ και μπορείτε να τα βρείτε στο ακόλουθο Link.

  • Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
    Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.