640
Διατροφή

Τροφές για μακροζωία

της Δήμητρας Γιαννακούλια
21 Απριλίου 2011
1 λεπτό να διαβαστεί

Το «εισιτήριο» της μακροζωίας

Θέμα πολυσυζητημένο αλλά ανεξάντλητο, η έγνοια των ανθρώπων για το προσδόκιμο επιβίωσής τους. Άραγε υπάρχουν τροφές που επάγουν τη μακροζωία; Η επιστήμη μας έχει πλέον δώσει τα φώτα της και μας έχει δείξει τον δρόμο για ένα υγιή και μακρύ βίο.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Theodora Psaltopoulou, Androniki Naska et. Al, " Olive oil, the Mediterranean diet, and arterial blood pressure: the Greek European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) study", Am J Clin Nutr October 2004 80: 4 1012-1018.

Christina Crysohoou, Demosthenes B Panagiotakos, "Long-term fish consumption is associated with protection against arrhythmia in healthy persons in a Mediterranean region- the ATTICA study" , Am J Clin Nutr, Vol.85, No. 5, 1385-1391, May 2007.

Gemma C-B, Mireia US, et. al, "Diffential effects of polyphenols and alcohol of red wine on the expression of adhesion molecules and inflammatory cytokines related to atherosclirosis: a randomized clinical trial" Am J Clin Nutr February 2012 95: 326-334.

  • Δήμητρα Γιαννακούλια Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Δήμητρα Γιαννακούλια, είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, με επιπλέον Kλινική Eμπειρία σε Nοσοκομεία. Εργάζεται ως υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος σε Κέντρο ιατρικής αισθητικής στην Αθήνα και είναι επιστημονικός συνεργάτης της MedNutrition.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.
×
×