Διατροφή

Πόσα κορεσμένα ή τρανς λιπαρά κρύβονται στις πασχαλινές τροφές;

14 Απριλίου 2017
20016 Προβολές
4 λεπτά να διαβαστεί
Πόσα κορεσμένα ή τρανς λιπαρά κρύβονται στις πασχαλινές τροφές;

Μέσα από το παρακάτω quiz θα μάθετε για τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά οξέα που κρύβονται στις παραδοσιακές πασχαλινές τροφές, από πού προέρχονται και γιατί πρέπει να τα αποφεύγουμε.

Θα βρείτε ποια επιλογή πασχαλινών εδεσμάτων είναι καλύτερη για την υγεία σας καθώς και τρόπους για να μειώσετε τα τρανς και κορεσμένα λιπαρά από τις πασχαλινές συνταγές, έτσι ώστε να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς τύψεις!

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

European Food Safety Authority (2004). Opinion of the Scientific Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies on Trans fatty acids in foods and the effect on human health of the consumption of trans fatty acids.www.efsa.eu.int 

EUFIC Press Release, Trans fatty acids reviewed by European Food Safety Authority, 2004

Trichopoulou A, "Composition tables of foods and Greek dishes', 3rd edition, 2004

Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού
Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD

H Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην κλινική διατροφή και Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ενώ παρέχει και διαιτολογικές υπηρεσίες στο αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Καλλιθέας.